Mesével nyugtatta meg a buszsofőr a síró kisgyermeket a 159-es buszon - A megállók neveit is beleszőtte a mesébe

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Mesével nyugtatta meg a buszsofőr a síró kisgyermeket a 159-es buszon - A megállók neveit is beleszőtte a mesébe Egy kétgyermekes budapesti édesanya síró gyermekével szállt fel a helyijáratú buszra, ahol hiába próbálta megnyugtatni a kicsit, nem tudta. Ekkor a 159-es busz fiatal vezetője valami olyan kedveset tett, amire egyáltalán nem számított a busz utazóközönsége... Futótűzként terjed a Facebookon annak a budapesti buszvezetőnek a története, aki egy szokatlan jócselekedetre szánta el magát.

A buszvezető a gyereksírás hallatán egy véget nem érő mesébe kezdett
Történt ugyanis nemrégiben, hogy a 159-es buszra egy anyuka síró kisgyermekével és annak testvérével szállt fel. A kicsi csak sírt és sírt szakadatlan, az anyuka sehogy sem tudta őt megnyugtatni. Az együtt érző buszvezető az elkeseredet gyereksírás hallatán megpróbálta megnyugtatni a kisgyereket. Először bekapcsolta a rádiót, hátha a zene majd valamennyire segít a kis síró utasnak, majd amikor az nem sikerült, egy vég nélküli mesébe kezdett.
A rögtönzött mesébe a buszsofőr beleszőtte, hogy éppen melyik megálló következik, sőt, jó pihenést kívánva kedvesen elbúcsúzott a leszálló utasoktól is.
Mondanunk sem kell, hogy a vidám pesti történet végül heppi end lett: a kisgyerek sírása egyszer csak megszűnt.

Hősként ünneplik a budapestiek a mesemondó buszvezetőt
A szimpatikus buszvezetőt gyorsan keblére ölelte a pesti Facebook-társadalom, ezért sem maradthatott sokáig titokban, hogy ki is ő.
A buszvezető, akit most hétköznapi hősként ünnepelnek a budapestiek, egy 29 éves fiatalember, és Fodor Zsoltnak hívják. Még csak egy éve dolgozik a BKV-nál, és munkája során mindig törekszik arra, hogy egy kicsit szórakoztatassa is utasait.

Mesével nyugtatta meg a buszsofőr a síró kisgyermeket a 159-es buszon - A megállók neveit is beleszőtte a mesébe

Nem először fordult elő, hogy Zsolt mesélt az utasainak - mint a Szeretlekmagyarországnak elmondta, egyszer egy olyan kétéves kisgyermek szállt fel a buszra a nagymamájával, aki félt az utazástól, ezért fakadt sírásra - a neki szóló mesében arról is szót ejtett, hogyan kell helyesen utazni a buszon, vagy hogy kapaszkodni kell. Ha pedig iskoláscsapatot szállít, ott mindig megkérdi a kísérő tanár nevét - a gyerekek tudta nélkül -, majd bemondja, hogy x tanár néninek vagy tanár bácsinak tessék ám szót fogadni, ami persze nagy sikert arat a kis nebulóknál.

Milyen nagyszerű lenne, ha ennek a kedves, mesemondó BKV buszvezetőnek a története mindennapos történet lehetne; ha a sokszor zsúfolt, kényelmetlen tömegközlekedési eszközön utazó emberek egy kicsit jobban figyelnének egymásra! Akkor a körülöttünk lévő világ is, amit a gyerekeinknek igyekszünk továbbadni, egy kicsit más, egy kicsit jobb lenne...

Forrás: Facebook, Szeretleknagyarország
Fotó: Pixabay, BKK

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2016.11.08