Halálra éheztették másfél éves kislányukat a gyöngyösi szülők - Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emeltek ellenük vádat

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Halálra éheztették másfél éves kislányukat a gyöngyösi szülők - Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emeltek ellenük vádat Vádat emelt a halálra éheztetett másfél éves gyöngyösi kislány szülei ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt a Heves Megyei Főügyészség - tájékoztatta a vádhatóság szóvivője szerdán az MTI-t. Vádat emelt a halálra éheztetett másfél éves gyöngyösi kislány szülei ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt a Heves Megyei Főügyészség - tájékoztatta a vádhatóság szóvivője szerdán az MTI-t.

A vádirat szerint a megfelelő táplálás hiánya vezetett 2016 májusában egy másfél éves kisgyermek halálához, amiért az apát és az anyát közösen terheli a felelősség. A vádlottak élettársakként éltek együtt egy gyöngyösi bérlakásban két közös kiskorú gyermekükkel: egy négyéves és egy másfél éves kislánnyal.

Szándékosan nem foglalkoztak a kislánnyal a szülők
2015 késő őszétől a szülők kisebbik gyermeküket szándékosan nem gondozták, a védőnővel egyáltalán nem tartották az előírt kapcsolatot, és a kicsit egyéves kora után az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatra sem vitték el. A kislánynak a szükséges táplálékot sem biztosították. A gyermek ennek következtében - hosszú szenvedés után - halt meg a lakásban 2016. május 12-én reggel - tudatta a szóvivő.

Borzalmas kínokat élt át
A megfelelő táplálás hiányában a másfél éves kisgyermek testtömege nem érte el a 3,5 kilogrammot, ami alig volt több születési súlyánál. A kislány igen nagy mértékben lesoványodott, belső szervei kiszáradtak, bőr alatti zsírszövete szinte teljesen hiányzott, mindezek mellett agyduzzanata keletkezett. Halála végül a súlyos kiszáradás és alultápláltság miatt kialakult heveny légzési-keringési elégtelenség miatt állt be.

A Heves Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolja a szülőket, akik szülői felügyeleti jogának megszüntetésére - a büntetőeljárással párhuzamosan - per van folyamatban az illetékes bíróságon. A szóvivő közölte: a főügyészség az előzetes letartóztatásban lévő vádlottakra fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

Forrás: MTI
Fotónk illusztráció! (Pixabay)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2016.12.15