A kórházi mosdó szemetesébe dobta újszülött kisfiát egy anya

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


A kórházi mosdó szemetesébe dobta újszülött kisfiát egy anya Január 3-án, kedden volt a tárgyalása annak a 27 éves nőnek, aki egy brit kórház szemetesébe rakta újszülött gyermekét, majd magára hagyta, adta hírül a BBC. Orsolya-Anamaria Balogh csecsemőgyilkosság kísérletének vádjában bűnösnek vallotta magát. Január 3-án, kedden volt a tárgyalása annak a 27 éves nőnek, aki egy brit kórház szemetesébe rakta újszülött gyermekét, majd magára hagyta, adta hírül a BBC. Orsolya-Anamaria Balogh csecsemőgyilkosság kísérletének vádjában bűnösnek vallotta magát.

Hasfájással ment kórházba
A jegyzőkönyv szerint a nő 2016. július 5-én, este háromnegyed 8 körül hasi fájdalmakkal ment be párjával a Wigan városában található Royal Albert Edward Kórházba, de a nővéreknek azt állította, nem terhes. Este 10 táján bement a mosdóba, ahonnan kis idő múlva távozott - egy nővér látta is, hogy elhagyja az intézményt.

A kukába dobta a kisbabát
Alig fél óra elteltével egy takarító fedezte fel a kisfiút az egyik szemetesben. Mint mondta, először a szemetes súlya volt gyanús neki, aztán ahogy közelebb ment, halk nyöszörgést hallott. Amikor belenézett, és egy táskában megpillantotta az újszülött babát, magzatpózba gömbölyödve, szájába gyömöszölt papírzsebkendővel.

Szerencsére a kis csecsemő még életben volt, és az orvosi segítségnek köszönhetően maradandó károsodás nélkül élte túl a történteket.

Tagadta, hogy terhes és azt is, hogy szült
Bár Balogh eleinte tagadta, hogy ő szülte meg a gyermeket, de egy szülésznő vizsgálatát követően kénytelen volt elismerni, hangzott el a tárgyaláson. Ezt követően bevallotta, hogy a kórház mosdójában adott életet a kisbabának, ugyanakkor azt állította, nem lélegzett, ezért halottnak vélte, ezért hagyta ott. A bírósággal azt is megpróbálta elhitetni, hogy nem tudott a terhességéről, ugyanakkor a rendőrség a számítógépén terhességgel és otthonszüléssel kapcsolatos kereséseket fedezett fel.

A tárgyaláson megszólalt több szakértő pszichiáter is, akik szerint a nőnél úgynevezett deperszonalizációs zavar lépett fel a szülés következtében - ez torzult valóságészleléssel jár együtt.   

A hírekből nem derült ki a nő származása - állítólag a tárgyalásra román nyelvű tolmácsot kért. Ítélethozatal január 16-án várható.

Forrás: BBC
Fotó: Pexels.com (képünk illusztráció!)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2017.01.05