Fagyoskodnak a gyerekek egy budapesti általános iskolában! A szülők hősugárzót vittek be, mert nem működik a fűtés

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Fagyoskodnak a gyerekek egy budapesti általános iskolában! A szülők hősugárzót vittek be, mert nem működik a fűtés A Wekerle-telepen található Kispesti Erkel Ferenc Általános Iskolában nincs fűtés, a gyerekek fagyoskodnak az iskolában. A szülők hősugárzót vittek az iskolába, de ez nem lehet megoldás, mert tűzvédelmi okokból nem biztonságos. Egy szülő jelentkezett azzal az információval a 444.hu oldalnál, hogy a Wekerle-telepen található Kispesti Erkel Ferenc Általános Iskolában nincs fűtés, a gyerekek a hideg tantermekben fagyoskodnak, a szülők már hősugárzót is vittek be az iskolába, de volt olyan szülő is, aki hazavitte a gyermekét.

Nincs fűtés az iskolában, a tanteremben felöltözve, kabátban ülnek a gyerekek
A kispesti Erkel Ferenc Általános Iskolában december óta nem működik jól a fűtés. Egy szülő, akinek a gyermekei ebben az iskolában tanulnak, levelet írt a 444-hu oldalnak, melyben részletezi a tarthatatlan helyzetet.

„Már két alkalommal kellett elhoznunk a gyerekeket, mert az osztályban 14°C volt. Szünet után már egyáltalán nem volt fűtés. Most valamit javítgattak, így a tegnapi napot teljesen felöltözve töltötték kb. 19°C-ban. Az alagsorban lévő tornateremben és öltözőben teljesen hidegek a radiátorok. A KLIK annyit mondott telefonban, hogy elavult a rendszer, tavaszig nem lehet kijavítani.”

Egy anyuka már hősugárzót vitt az iskolába
Az elkeseredett szülő levele így folytatódik: „Az egyik anyuka hősugárzót vitt be ma reggel. Az ötlet onnan származott, hogy a KLIK nagyteljesítményű hőlégfúvókat ígért hétfő reggelre. 1 db konnektor van a teremben és nem merik bekapcsolni, mivel az elektromos hálózat nagyon elavult. Kérdem én.. akkor mi lesz?”

Az iskola teljes fűtési rendszere rossz, csak tavasszal tudják kicserélni
A lap megtudta, hogy az iskola egész fűtési rendszere rossz, javítani nem lehet. Az egész fűtési rendszer cseréje szükséges, de ezt csak tavasszal kezdődhet el. A KLIK ugyan próbálja beindítani a fűtést, de mindhiába. Január 2-án, már haza kellett küldeni a gyerekeket az iskolából, mert a kazán teljesen leállt.

Tűzvédelmi okokból nem biztonságos a hősugárzó használata
A 444-hu névtelen forrása azt az információt is megeresítette, amit az elkeseredett szülő írt meg, hogy már hősugárzót vittek be, hogy a gyerekek ne a jéghideg osztályteremben legyenek kénytelenek egész nap ücsörögni. Hozzátette azonban azt is, hogy a hősugárzót a fali konnektorba lehet csak csatlakoztatni, de csak egy van a tanteremben. Hosszabbítóval, vagy más megoldással ez veszélyessé válhat, ráadásul az iskola elektromos hálózata is elavult. Tehát a tűzvédelmi szabályokat figyelembe véve ez nem megoldás.

A KLIK hétfőre ígér átmeneti megoldást
Az iskola alagsorában állítólag más elektromos hálózat van, mint a tantermekben, ezért a KLIK hétfőre négy darab hőlégfúvóval kívánja a tavaszi orvosolni a helyzetet, hogy az iskolában ismét meleg legyen.

Friss infó
A HVG legfrissebb információi szerint a kerületi önkormányzat tíz millió forintos támogatást adott az általános iskolának ahhoz, hogy még a héten kicserélhessék a kazánt. A termek többségében egyelőre még mindig csak 16 fok van, így ma, hétfőn délben véget is ért a tanítás.

Fotó: http://19.kerulet.ittlakunk.hu
Forrás: 444.hu, hvg.hu

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2017.01.09