Leállt egy kétéves kislány légzése egy pécsi bölcsődében! - A gondozóknak köszönheti, hogy sikerült megmenteni az életét

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Leállt egy kétéves kislány légzése egy pécsi bölcsődében! - A gondozóknak köszönheti, hogy sikerült megmenteni az életét A szülők rémálma vált valóra az egyik pécsi bölcsődében - ismeretlen okból leállt egy kétéves kislány légzése. Szerencsére azonban a bölcsődei gondozók nem estek pánikba, hanem rögtön megkezdték az újraélesztést, így sikerült a kicsi életét megmenteni, értesült a pecsistop.hu. A szülők rémálma vált valóra az egyik pécsi bölcsődében - ismeretlen okból leállt egy kétéves kislány légzése. Szerencsére azonban a bölcsődei gondozók nem estek pánikba, hanem rögtön megkezdték az újraélesztést, így sikerült a kicsi életét megmenteni, értesült a pecsistop.hu.

Rögtön megkezdték a gondozók az újraélesztést
A mentők kiérkezéséig a gondozók több mint 5 percen keresztül tartották fenn a kislány életfunkcióit szívmasszázzsal és mesterséges lélegeztetéssel. A kislányt ezután kórházba szállították, ahonnan néhány nap megfigyelés után hazamehetett a családjához.

Az eset még decemberben történt, ám a hír csak most jutott el a sajtóhoz és a pécsi önormányzathoz, a bölcsődei dolgozók életmentő akcióját Őri László alpolgármester egy-egy csokor virággal köszönte meg.

Leállt egy kétéves kislány légzése egy pécsi bölcsődében! - A gondozóknak köszönheti, hogy sikerült megmenteni az életét

2013 óta részesülnek életmentő képzésben
A pécsi bölcsődei gondozók egyébként 2013 óta részesülnek életmentő képzésben, melyben hivatásos mentőtisztek segítik őket - mint most kiderült, nagy hasznát tudták venni a tudásuknak, amikor szükség volt rá.

Korábbi cikkünkből részletesen megtudhatod, hogyan kell egy csecsemőt, kisgyermeket újraéleszteni - Kattints ide »

Dr. Buda Péter, az Országos Mentőszolgálat regionális igazgatója elmondta, hogy a mentők kiérkezéséig különösen fontos, hogy az életfunkciókat nem mutató sérültek megfelelő ellátást kapjanak. Amennyiben a keringés, illetve a légzés leáll az emberi szervezetben, minden egyes tétlenségben töltött perc 10 százalékkal csökkenti a sikeres újraélesztés esélyét.

Forrás: pecsistop.hu
Fotó: Pécs MVJ Önkormányzata

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2017.01.12