4 dolog, amit sok szülő nem tanít meg a gyermekének, pedig fontos lenne - Ezt üzeni egy általános iskola a szülőknek

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


4 dolog, amit sok szülő nem tanít meg a gyermekének, pedig fontos lenne - Ezt üzeni egy általános iskola a szülőknek Egy portugál iskola rendhagyó felhívást intézett az iskolájukba járó diákok szüleinek! A felhívásban nem kértek mást a szülőktől, csak 5 alapvető dolog megváltoztatását... Az üzenet azóta megállíthatatlan lavinaként tarol az interneten. Talán nem véletlenül. Egy portugál iskola vezetősége úgy döntött, hogy üzentet intéz az iskolába járó kisdiákjaninak szülei felé, amelynek sorai természetesen felkerültek a Facebookra is.

Hogy pontosan melyik portugál általános iskola volt ez, amelyik a szülői felhívást intézte, nem lehet tudni. És azt is csak inkább sejtjük, hogy mi késztette a tanárokat a szülői fejekben való rendrakásra... Mindenesetre az intelem nem állt meg a portugál iskola falainál, hiszen bármely más gyermekközösség vagy nemzetiség számára tanulság lehet.



Az üzenet elolvasása sok gondolatot ébreszt: vajon meddig tart a szülő kötelessége, és hol kezdődik már az iskola felelőssége? Minden szülő azon iparkodik, hogy mindent megadjon a gyermekének, de valóban minden, az életben fontos értékekre megtanítjuk a gyermekeinket? Ha 3-4 évesen a gyerek már kívülről fújják a bolygók neveit, de a szemetest egyáltalán nem ismerik, akkor nem az alapoknál kellene kezdeni a gyermeknevelést? A válaszokat mindannyian tudjuk.
 

Egy portugál iskola üzente a szülők felé


Ezúttal közreadjuk azt a szövegváltozatot, ami a Facebook olvasótábora által szárnyra kapott. Íme!

"Kedves Szülők!
Szeretnénk emlékeztetni benneteket arra, hogy:

1. A szia, kérlek, elnézést és köszönöm varázsszavakat még otthon kell megtanítani a gyerekeknek.

2. Szintén otthon sajátítják el a gyerekek a becsületességet, pontosságot, szorgalmat, empátiát és az elfogadást.

3. A szülői házban kell azt is megtanulni, hogy miért fontos a tisztaság, miért nem beszélünk teli szájjal és miért fontos kivinni a szemetet.

4. A szülő feladata megtanítani a gyermekének, hogy rend a lelke mindennek, a dolgainkra vigyázni kell, és békén hagyjuk azt, ami a másé.

Ezzel szemben itt az iskolában matematikára, történelemre, nyelvtanra, földrajza, fizikára, testnevelésre tanítjuk meg a diákokat. És csupán megerősítjük azt a nevelést, amit a gyerek otthonról magával hoz."


Forrás: Facebook
Fotó: Pixabay

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2017.01.27