Beszakadt a kislány alatt a jég, és pár percig senki nem vette észre! A rendőrök mentették meg az életét

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Beszakadt a kislány alatt a jég, és pár percig senki nem vette észre! A rendőrök mentették meg az életét Két hősies rendőrnek köszönheti az életét egy kislány, aki alatt betört a jég egy tavon, miután a kutyája után szaladt. Két hősies rendőrnek köszönheti az életét egy kislány, aki alatt betört a jég egy tavon, miután a kutyája után szaladt.

A jeget karjával törve gázolt be egy 18. kerületi tóba Vágó Zoltán törzszászlós, körzeti megbízott és Kopasz Zsolt törzsőrmester, járőrvezető a hétvégén, hogy kimentsenek egy vízbe esett 13 éves kislányt.

Kutyáját sétáltatta egy lány aznap délután egy parkban, amikor az eb egyszer csak a befagyott tó közepére futott. A kislány, kedvencét féltve utánaszaladt, nem gondolva arra, hogy a tavi jég már nem elég vastag ahhoz, hogy elbírja. A jég be is szakadt alatta, és mivel nem voltak sokan a parkban, ezért hosszú percekbe telt, mire valaki arra járt és meghallotta a két-három fokos vízben, az elmerülés ellen a jégbe kapaszkodó gyerek segélykiáltását.

Beszakadt a kislány alatt a jég, és pár percig senki nem vette észre! A rendőrök mentették meg az életét
 
- Miután hallottuk a rádióban a riasztást, két perc alatt a helyszínre értünk. A partra rohanva láttuk, hogy nem túl vastag a jég, ezért bekúszni nem tudunk a gyermekért. Ledobtuk a kabátunkat, és pólóban a tóba gázoltunk. A jeget a karunkkal törtük, ami több helyen megvágott, de ez nem számított. Amint karnyújtásnyira voltunk, megfogtuk a kislány két kezét, és húzni kezdtük a part felé. Mire kievickéltünk, a kollégáink és a katasztrófavédelem munkatársai is megérkeztek. Betakarták egy pokróccal a lánykát, akinek akkor már alig 27 fokos volt a testhőmérséklete. Visszamentünk a kapitányságra, és vettünk egy forró zuhanyt, majd száraz ruhába bújva folytattuk a szolgálatot - idézték fel a rendőrök, akik hőstettük után felkeresték a kislány szüleit.

A kislányt végül édesanyja kíséretében szállították kórházba a mentők. A kutya is meglett, ő is és a gazdija is jól vannak.

Forrás, fotó: police.hu

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2017.02.23