Petíciót indítottak a felháborodott szülők a fütyis színezőfüzet miatt - Így reagált a kiadó!

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Petíciót indítottak a felháborodott szülők a fütyis színezőfüzet miatt - Így reagált a kiadó! Az általunk is bemutatott szexuális felvilágosító színezőfüzet hatalmas felháborodást váltott ki múlt héten a szülők körében, így petíciót indítottak annak érdekében, hogy a kiadó vonja vissza a füzetet. Megjött a kiadó válasza. Az általunk is bemutatott szexuális felvilágosító színezőfüzet hatalmas felháborodást váltott ki múlt héten a szülők körében, így a Citizengo oldalon petíciót indítottak annak érdekében, hogy a kiadó vonja vissza a füzetet.

Úgy vélik, káros a gyermekek fejlődésére
Mint írták, véleményük szerint a 6-7 éves gyermekeknek nem szükséges teljes részleteiben, a szexuális aktust bemutató képi elemek segítségével megismerni a felnőttek szexualitását, sőt, ezek kifejezetten káros hatással is lehetnek rájuk. Petíciójukban ezért arra kérték a Regnobooks Kiadót, hogy vonja be a gyermekeket veszélyeztethető kiadványt, az üzletláncok vezetőit pedig arra, hogy ne árusítsák a színezőt üzleteikben.



A petícióhoz péntek este óta több mint 11 ezer ember csatlakozott. Minden aláíró levelet küldött a Regnobooks Kiadó vezetőjének, és a füzetet árusító üzletláncoknak - a levelet változtatás nélkül közöljük:

"Tisztelt Regnobooks Kiadó, tisztelt Homonnai Zoltán Kiadóvezető, tisztelt Üzletláncvezetők, Üzletvezetők!

A napokban megjelent Napközis házi feladat című kiadvány 1. osztályosoknak szóló "Nem a gólya..." fejezete kapcsán fordulunk Önökhöz.

Meggyőződésünk szerint a 6-7 éves gyermekeknek nem szükséges teljes részleteiben, a szexuális aktust bemutató képi elemek segítségével megismerni a felnőttek szexualitását, sőt, ezek kifejezetten káros hatással is lehetnek rájuk! A Regnobooks Kiadó félrevezeti az óvatlan szülőket, mivel a füzetet 1. osztályosoknak szólóként állítja be, továbbá a címlapon sem utal a benne fellelhető képekre, ott csak egy gólyát ábrázol.

Arra kérjük a Kiadót, hogy vonja be a gyermekeket veszélyeztethető kiadványt, az Üzletláncok vezetőit pedig arra, hogy ne árusítsák a színezőt üzleteikben!

A gyermekek más-más szinten képesek befogadni a szerelemmel és a szexualitással kapcsolatos információkat. Elsősorban a szeretetkapcsolat és az élet fölötti öröm határozza meg őket. A szexualitás konkrét képi ábrázolása túlmegy azon, amit egy 6 éves kisgyerek be tud fogadni. Hagyni kell, hogy a saját fejlődési szintjüknek megfelelően képzeljék el a szexualitást, és a gyermek fogantatását. A képes ábrázolás arról, hogyan közösülnek a szülei megköti a gyerek fantáziáját. Az emészthetetlen képek maradandó nyomokat hagyhatnak bennük. A kisiskolások többnyire hallottak már valamit a nemi aktusról, de sokan nem tudják és nem szeretnék elképzelni szüleiket is ebben a helyzetben. Számukra ennek ilyen kendőzetlen bemutatása csalódással és súlyos lelki traumával járhat. Az óvodáskor és a kisiskoláskor a pszichoszexuális fejlődés sorsdöntő szakasza. A gyermeket ebben a korban ért traumák kihathatnak későbbi életére is. Nagyon fontos, hogy már gyerekkortól beszélgessenek a szülők a gyermekeikkel a gyermek születéséről, foganásáról, de mindig koruknak megfelelő módon. Így a gyermekek a saját fejlődési szintjüknek és érzelmi világuknak megfelelően tudják elképzelni, és közel engedni magukhoz a szexualitást.

Kérjük, tegyenek meg mindent, hogy a kiadványok a lehető leghamarabb lekerüljenek az üzletek polcairól! A Kiadótól azt kérjük, vonja be Kiadványát, az üzletvezetőktől pedig, hogy ne árusítsák a füzeteket!"


A kiadó így reagált
A Regnobooks Kiadó röviden reagált: március 27-én, hétfőn értesítette a szervezetet arról, hogy a "Napközis házi feladat 1. osztály munkafüzetet" visszavonták a kereskedelmi forgalomból, példányait pedig bezúzták. Mindemellett a Kiadó elnézést kért azoktól, akiket a kiadvány tartalma sértett.

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2017.03.28