Közlemény: ha ilyen gyerekcsörgőt vásároltál, vidd vissza a boltba! Fulladást okozhat babáknál, kisgyermekeknél

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Közlemény: ha ilyen gyerekcsörgőt vásároltál, vidd vissza a boltba! Fulladást okozhat babáknál, kisgyermekeknél Visszahívtak egy közkedvelt babacsörgőt, mert fulladásveszélyesnek találták. Melyik csörgőről van szó? Miért veszélyes? Mit tehetsz, ha ilyet vásároltál? Ha te is kedveled az Oball csörgőket, akkor fontos lehet számodra a következő közlemény, melyet a Brendon, valamint a Tesco is közzétett a honlapján.

A közlemény szerint az az Oball 4” with Rattle csörgők az egész világon visszahívásra kerültek fulladásveszély miatt - összesen több mint félmillió darab csörgőt von vissza a gyártó. A visszahívás a 2016. január hónaptól értékesített termékekre vonatkozik.
 

Visszahívták a népszerű terméket


Az indoklás szerint az apró részek kiszabadulhatnak a csörgő kamrájából és ezek fulladásveszélyt jelenthetnek a 3 éven aluli gyermekek számára, ezért akár internetről rendelted, akár boltban vásároltad, ne add oda pici babának, kisgyereknek.

Pontosan melyik termékről van szó?
A Kids II, Inc. vállalat Oball 4” with Rattle nevű, 81031 azonosítószámú, 257763 cikkszámú terméke, amelyet 2016. január 1-jét követően árusítottak a fogyasztók részére. A kék, rózsaszín, zöld vagy narancssárga termék olyan csörgőkamrával is rendelkezik, amelyben narancssárga gyöngyök találhatók. Ez a kamra törik be könnyen és a kis gyöngyöket a babák lenyelhetik.


Figyeld a dátumkódot!
A termék belső felén található egy kis háromszög, amelyben megtalálható a termék „T” betűvel jelölt dátumkódja. A visszahívásban érintett dátumkódok a következők: T3065, T0486, T1456, T2316, T2856. A más dátumkóddal ellátott termékek a közlemény szerint nem veszélyesek!

Mi a teendőd, ha vásároltál a veszélyes termékből?
Az áruházláncok felhívják a figyelmet, hogy amennyiben vásároltál ilyen terméket, azonnal távolítsd el a kisgyermekek közeléből, és a termék árának teljes visszatérítése céljából vidd vissza bármelyik üzletbe.

Forrás: brendon, Tesco
Fotó: Kids II Canada Co.

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2017.04.25