Csodálatos ötlettel álltak elő a végzős magyar gimnazisták - Virág helyett ezt kérik ballagási ajándéknak

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Csodálatos ötlettel álltak elő a végzős magyar gimnazisták - Virág helyett ezt kérik ballagási ajándéknak A Kézen Fogva Ballagunk elnevezésű kampányt tavaly indította útjára egy alapítvány, melyhez tavaly 5, idén pedig már több, mint 40 iskola tanulói csatlakoztak. Nem kényszerből, hanem mert nagylelkű fiatalok, akik még hisznek a jó erejében. Sokan ostorozzák a közösségi médiát a befolyásoló ereje miatt, most mégis kénytelen minden ellenzője fejet hajtani, hisz pont e közösségi erőnek köszönhető, hogy minél több emberhez eljutott egy nagylelkű felajánlás, egy támogató kezdeményezés híre és csatlakoztak is hozzá számosan.

Napjainkban azt tapasztalhatjuk, hogy az emberek egyre kevésbé figyelnek oda egymásra, mert nincs idő, vagy hiányzik hozzá az akarat. De a következő példa mutatja, van még remény a jóra. Ráadásul tizenévesek kezdeményezéséről van szó, cáfolva azt a sztereotípiát, hogy a mai fiatalok már csak önmagukkal törődnek.

Kézen Fogva Ballagunk mozgalom
2016 áprilisában indította el a Kézen Fogva Alapítvány a Kézen Fogva Ballagunk elnevezésű mozgalmat, amiben arra kérték a felelősen gondolkozó diákokat, hogy a ballagást megelőző napokban kérjék meg rokonaikat, ismerőseiket, hogy a virágra, jelképes ajándékra szánt pénz egy részét inkább a fogyatékos fiatalokra fordítsák. A beérkező adományokból az alapítványon keresztül a fogyatékos fiataloknak segítenek elhelyezkedni a dolgozók világában, s ezzel egyúttal az önálló életben való elindulásukat is ösztönzik.

Az internet ereje
Idén az Eötvös József Gimnázium egyik végzős hallgatója kiírta Facebook oldalára a felhívást, melyben megkérte ismerőseit, hogy csatlakozzanak ők is a Kézen Fogva Ballagunk kampányhoz, s ennek híre futótűzként terjedt el az interneten.  

Míg a tavalyi évben 5, idén már több mint 40 középiskola diákjai csatlakoztak a kezdeményezéshez. A csatlakozott iskolák, illetve a megmozdulás részletei és az adományozás lehetőségei megtekinthetők a kezenfogvaballagunk.hu oldalon.


Fotó: Pixabay

Még van pár nap
Van még pár nap a ballagásig, így aki még élni szeretne a lehetőséggel, az bekapcsolódhat a kezdeményezésbe. Gondoljuk csak végig, milyen szép gesztus is ez a felajánlóktól! Hisz lehet, hogy hónapok, vagy évek óta várta ezt a napot, tervezgetve mire költi a pénzt, egy új számítógépre, egy fantasztikus érettségi utáni ereszd el a hajam nyaralásra vagy egy csúcsszuper új bringára? És most minderről készek lemondani azért, hogy másnak is jó, jobb legyen az élete. Van még remény, csak bízni kell az emberekben.

"A reményt nem lehet kiskanállal adagolni. Ha egyszer magába szívta az ember, hajlamos csak dagadni, csak dagadni, és a megfelelő pillanatban, a megfelelő körülmények között bármilyen falat el tud söpörni. Még a legsötétebbeket is." (Csurgó Csaba)

Forrás: kezenfogvaballagunk.hu
Fotó: Pixabay

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2017.05.02