A tűző napon álló autójában hagyta kétéves gyermekét egy anya, majd vásárolni ment Fóton

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


A tűző napon álló autójában hagyta kétéves gyermekét egy anya, majd vásárolni ment Fóton Megint autóban hagytak egy kisgyermeket - ezúttal az eset Magyarországon történt múlt héten szerdán. Az információk szerint egy fóti bevásárlóközpont parkolójában figyeltek fel az autóban alvó két éves kisgyermekre. Megint autóban hagytak egy kisgyermeket - ezúttal az eset Fóton történt múlt héten szerdán, tudta meg a Blikk.

A kocsiban aludt a gyermek, amíg az anyja vásárolt
Információik szerint egy fóti bevásárlóközpont parkolójában figyeltek fel az autóban alvó két éves kisgyermekre - ezt az áruház vezetője meg is erősítette. Azt nem tudni, hogy végül ki értesítette a rendőrséget, mindenesetre szemtanúk beszámolója szerint egyszer csak rendőrök lepték el az üzletet, és az anyát keresték.

Aznap 28-30 fok volt
A lap úgy tudja, az anyuka azzal védekezett, a gyermeke elaludt, ezért hagyta az autóban, és vitte be csak a kisebbik gyereket vásárolni. Aznap száraz, napos idő volt, délutánra 28-30 fok körüli volt a hőmérséklet - ilyen körülmények között egy kocsi karosszériája percek alatt felhevül, negyed óra alatt bőven 40 fok fölé kúszhat a hőmérséklet a jármű belsejében.

A beszámolóból nem derült ki, hogy a kicsi mennyi ideig volt végül az autóban - szerencsére most nem történt tragédia, mint sok hasonló esetben.

Hőpangás alakulhat ki
Mint a Blikknek dr. Kóczán István belgyógyász megerősítette, egy felhevült autóban a test nem tudja leadni a hőt, így hőpangás alakul ki. Ráadásul egy kisgyermeknél a hőszabályozás amúgy sem tökéletes, gyorsan elektrolitzavar lép fel, mely akár végzetes traumához is vezethet.

Soha ne hagyd a gyermeket a lezárt kocsiban!
A szakértők évről évre figyelmeztetnek: soha nem szabad, akár csak pár percre sem bent hagyni egy gyermeket vagy kisállatot a lezárt járműben a napon - még akkor sem, ha résnyire lehúzod az ablakot és azt gondolod, csak "gyorsan" bevásárolsz... A nyári kánikulában már néhány perc is elég lehet a tragédiához.

A szakemberek szerint ha hasonlót látsz, akkor akár az ablak betörésével is segíthetsz a kocsiban maradtakon - emellett hívd a rendőrséget és próbáld megkeresni az autó gazdáját.

Néhány éve egy megrázó videó is készült arról, milyen egy kisgyermeknek a forró autóban - ezzel is felhívva a figyelmet a gyermekek biztonságára. (Természetesen a videó készítésekor senkinek nem esett baja).

Ezért ne hagyd a kisgyermeket a forró autóban! Videó



Kánikula és vízfogyasztás - mire figyelj oda?
Kánikulában nagyon fontos arra is odafigyelned, hogy gyermeked elegendő folyadékot igyon. Korábbi cikkünkben védőnő mondja el a legfontosabb tudnivalókat, nehogy kiszáradás legyen a vége. Babák, kisgyermekek folyadékigénye - mennyit igyon a gyermeked a hőségben? »

Forrás: Blikk
Fotó: Pixabay

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2017.06.19