Hasba rúgta az anya az óvodás korú kisfiát, mert véletlenül kiborította az ételt - Leszakadt a gyermek lépe

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Hasba rúgta az anya az óvodás korú kisfiát, mert véletlenül kiborította az ételt - Leszakadt a gyermek lépe A Pest Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki egy kiránduláson hasba rúgta gyermekét. A Pest Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki egy kiránduláson hasba rúgta gyermekét, derül ki az ügyészség honlapjáról.

Mint írják, a verőcei anya fiatalabb korában versenyszerűen űzött egy küzdősportot. Éveken keresztül egyedül nevelte a kisfiát, a bűnügy sértettjét, majd 2013-ban új kapcsolatot létesített.

5 gyermeket nevelt
Új élettársával öt gyermeket neveltek: a férfi három, a nő egy gyermekét és közös gyermeküket. A közös gyermek megszületését követően a vádlott egyre kevesebb figyelmet fordított a saját kisfiára. Hideg és elutasító volt vele, a gyermek fegyelmezetlenségére dühkitöréssel válaszolt, néha megrángatta, ellökte.

Elhanyagolta a fiát
A vádlott a sértettet 2015-ben rendszeresen elhanyagolt állapotban vitte az óvodába. A kisfiú mosdatlan, fésületlen volt, nem az időjárásnak megfelelő vagy a méretéhez illő ruházatot viselt.

Nagy erővel megrúgta a kisfiút a kiránduláson, leszakadt a lépe
A vádlott és családja 2015 októberében a Szentendrei-szigetre kirándult. Ebéd közben a fia véletlenül többször kiborította az ételt és megpróbálta a fűben elrejteni. A vádlott ezt észrevette, dühbe gurult és lábával nagy erővel megrúgta a kisfiú hasának bal oldalát.

A nap folyamán a gyermek egyre rosszabbul lett, ezért másnap kórházba szállították, ahol megállapították, hogy életveszélyes sérülése keletkezett: a lépe leszakadt a rúgástól.

Már a nagyszülő neveli
A történteket követően a gyermek a nagyszülő gondozásába került, a főügyészség a vádiratában a vádlott szülői felügyeleti jogának megszüntetésére tett indítványt.

A Pest Megyei Főügyészség most életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, és kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja a nőt.

Forrás: ugyeszseg.hu
Fotó: Freeimages
 

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2017.06.22