Óvodai bántalmazás: Bántalmazták és megalázták a gyerekeket egy budapesti óvodában

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Óvodai bántalmazás: Bántalmazták és megalázták a gyerekeket egy budapesti óvodában Bántalmazták és megalázták a gyerekeket egy budapesti óvodában, két édesapa is feljelentést tett a rendőrségen. Ismét óvodai bántalmazásról érkeztek hírek: két édesapa is megkereste az RTL Híradót, hogy beszámoljanak arról, gyermeküket bántalmazták egy XVI. kerületi óvodában. A riportból nem derült ki egyértelműen, hogy a két apuka ugyanarról az óvónőről beszél-e, vagy esetleg két különbözőről van szó.

Spórolásra akarták tanítani
Az egyik apuka azt mesélte, nekik az lett gyanús a párjával, hogy a gyermekük rendszeresen fájlalta a hasát, amikor ebéd után, még a délutáni alvás előtt érte mentek. Aztán egy alkalommal a kisfiú édesanyja úgy ment be a gyermekért, hogy pont alvás előtt ért oda, és azt látta: a gyerek ott ül az asztalnál, és látszott rajta, hogy nincs jól, így hát megkérdezte az óvónőt, mi történt.

- Akkor közölte az óvónő, hogy így próbálják a gyerekeket spórolásra szoktatni, hogyha kérnek még plusz repetát, addig nem állhatnak fel az asztaltól, míg meg nem ették. A gyerek megevett 2 tányér levest, egy nagy tányér milánóit és még kapott egy felnőtt adag tésztát. Ezt nem bírta már megenni, és pont ekkor lépett be a feleségem a szobába... - idézte fel az édesapa a riportban.

Nem akart aludni, összekötözte a gyerek kezét
Az eset után a gyermeket kivették az oviból - egyébként nem ez volt az első eset az óvónővel. Még négyéves korában a kisfiú egyszer nem akart aludni délután, ezért az óvónő úgy gondolta, összekötözi a kezét.

- Ezt az óvónő el is ismerte és bocsánatot kért tőlünk még másnap reggel, mikor vittük a gyereket az óvodába. Közöltük vele, hogy eltekintünk valamilyen szinten ettől az ügytől, de nagyon szépen megkértük, hogy többet ilyen ne forduljon elő. Megegyeztünk, aranyos is volt egy pár napig, pár hétig, de utána sajnos újra kezdődött az egész elölről... - mondta az apuka.

Az óvónőnek például volt egy szokása: azoknak a gyerekeknek a száját, akik hangoskodnak, egy úgynevezett "varázs ragasztószalaggal" szokta beragasztani - ez azt jelenti, hogy az ujját végighúzta a szájukon, ami után nem beszélhettek. Az édesapa azonban elmondta, az ő fiának a szájára egy alkalommal valódi ragasztószalagot tettek, mert csúfolta a duci ovistársát, és emlékei szerint fájt is neki, amikor levették.

Az édesapa a híradónak kétségbeesetten mondta el, mennyire bántja, hogy nem tudja megvédeni a gyermekét. Mert ha ő megy be intézkedni, akkor elviszi a rendőrség, a gyermekét meg büntetlenül verhetik, alázhatják, kínozhatják.

Megalázták, mert nem rajzolt elég szépet
A másik apuka is óvodai bántalmazásról számolt be: az ő gyermekét azért alázták meg, mert nem tudott szép karácsonyfát rajzolni.

- Az óvónő elkezdett vele üvölteni, a gyerek elkezdett sírni, az óvónő bezavarta a vécébe és neki ott kellett ülnie. A gyerek azóta is egyfolytában fenyőfát rajzol, ha papírt tesznek elé. És azóta is attól retteg, hogy valaki megint üvölt majd vele... - mondta el az apuka, aki azt is elmesélte, természetesen ők is kivették a gyermeket az intézményből.

Az apukák feljelentést tettek a rendőrségen, egyikük pedig az önkormányzatnál is panaszt tett az óvónők viselkedése miatt. A rendőrség közölte az RTL Híradóval, hogy kiskorú veszélyeztetése miatt nyomoznak.

Olvasd el ezt is!
» Amikor az óvónő bántja, megalázza a gyereket: megtörtént esetekről számolt be egy anyuka »

» Hova fordulhat a szülő, ha a gyermekét megalázzák, terrorizálják az óvodában? Jogi szakértő válaszol »

Forrás: RTL Híradó
Fotó: Pixabay

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2017.06.23