Hajszárítóval égette meg hasfájós kisbabáját egy magyar apuka - A csecsemőt az intenzívre kellett szállítani

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Hajszárítóval égette meg hasfájós kisbabáját egy magyar apuka - A csecsemőt az intenzívre kellett szállítani Egy apuka hasfájós kisbabája fájdalmait akarta enyhíteni, így az interneten keresett megoldást, de sajnos az alkalmazott módszer miatt 13 napos kisgyermeke kórházba került, tette közzé a Magyar Gyermekmentő Alapítvány péntek este. Egy apuka hasfájós kisbabája fájdalmait akarta enyhíteni, így az interneten keresett megoldást, de sajnos az alkalmazott módszer miatt 13 napos kisgyermeke kórházba került, tette közzé a Magyar Gyermekmentő Alapítvány péntek este.

Az interneten találta az apuka a videót
Mint Facebook posztjukban beszámoltak róla, az apuka egy olyan videót talált, mely bemutatja, hogy a hajszárító meleg levegőjét a gyermek hasára fújva megszűnik a hasfájás. Ám sajnos ettől a csecsemő hasán és lábán a forró levegő hatására súlyos, mély égési sérülések keletkeztek, ezért ellátásuk után égési intenzív osztályra kellett szállítani az újszülöttet.

Ilyen esetet még nem láttak
- Közel két évtizede foglalkozunk gyermekmentéssel, de ilyen esettel nem találkoztunk... A súlyos égési sérültnél nagyon fontos az azonnali fájdalomcsillapítás, mi is ezt tettük: kábító fájdalomcsillapítót kapott a gyermek, majd égési kötszerrel fedtük a sebet, a teste többi területét pedig a lehűléstől védtük - nyilatkozta a Blikknek az esettel kapcsolatban az alapítvány szakmai igazgatója, Gesztes Éva.

jj

Akár 5 évet is kaphat
A lap úgy tudja, az apa ellen gondatlanságból elkövetett veszélyeztetés miatt indult eljárás - ezt a rendőrség nem erősítette meg. Ha az apa beszámítható volt tettének elkövetésekor, akkor akár 5 év börtönre is ítélhetik.

- Senkinek nem javasoljuk, hogy a fenti eljárással próbáljon fájdalmat csillapítani! Arra is szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy sokszor találhatunk szakmailag nem helyeselhető ötleteket az interneten, ezért inkább forduljunk házi gyermekorvosunkhoz tanácsért - áll az alapítvány posztjában.

Meg kell előzni a hasonló baleseteket
A poszt közzététele óta eltelt napokban rengeteg, az apát elmarasztaló hozzászólás érkezett - ezeket az alapítvány eltávolította, mint írták: "posztunknak nem az ítélkezés, hanem a hasonló balesetek megelőzése a célja. Köszönjük megértésüket."

Olvasd el ezt is! Szakértőink cikkei a hasfájás okairól és kezeléséről
1. Hasfájás csecsemő- és gyerekkorban - Mi okozhatja? A gyermeksebész válaszol »
2. Hasfájás okai és kezelése csecsemőknél - A gyermekorvos tanácsai »
3. Csecsemőkori hasfájás: 10+1 szelíd módszer az enyhítésére a gyógytornásztól »

Forrás: Facebook/Magyar Gyermekmentő Alapítvány, Blikk
Fotó: Facebook/Magyar Gyermekmentő Alapítvány

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2017.07.02