A 10 legjobb strand a Balatonnál 2017: családbarát strandok sok árnyékkal és játszótérrel, kisgyerekeseknek is!

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


A 10 legjobb strand a Balatonnál 2017: családbarát strandok sok árnyékkal és játszótérrel, kisgyerekeseknek is! 10 strand, ami 2017-ben a legjobb lett a Balatonnál - pontozták a családbarát szolgáltatások és a játszóterek színvonalát, a sportolási lehetőségeket, a fák vagy az árnyékolók meglétét, és a vízminőséget. Melyik lett a leginkább családbarát strand? Idén kiugróan javult a balatoni strandok szolgáltatásainak színvonala - mondta Balassa Balázs, a Balatoni Szövetség (BSZ) elnöke kedden Siófokon, a Kék Hullám Zászló minősítést átadó ünnepségen, a zászlót 33 balatoni strand kapta meg.

Idén 3 helyett már 5 fokozattal jelölték a strandok színvonalát
A helyi önkormányzatokat tömörítő BSZ által 13 éve elindított strandminősítő rendszer idén tovább finomodott, a szolgáltatások színvonalát a korábbi három helyett már öt fokozattal, öt csillaggal jelölték. A június második felében elvégzett minősítésbe bevontak több balatoni civil társszervezetet, valamint a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságot is.

Közel 90 balatoni strandot néztek meg
Balassa Balázs elmondta, a Balaton körül mintegy 90 hivatalos strand található, amelyek mindegyike megkapta a minősítő rendszer felhívását. A minősítés egyértelműen a strandoló vendégek igényeiből indult ki, így fontos szerep jutott egyebek közt a tisztaságnak, a rendezettségnek, a vizesblokkok állapotának és felszereltségének.

Miket pontoztak?
Pontozták a családbarát szolgáltatások és a játszóterek színvonalát, a sportolási lehetőségeket, a fák vagy az árnyékolók meglétét, és a vízminőséget is. Ez utóbbi során arra a megállapításra jutottak, hogy tavaly óta kismértékben nőtt a strandok hínárosodása. Iszaposodást csak a keszthelyi öbölben tapasztaltak.

A BSZ elnöke kiemelte, hogy a nagyléptékű fejlődés a kormányzati fejlesztési forrásoknak is köszönhető amellett, hogy a strandüzemeltetők szemmel láthatóan évről évre többet tesznek a vendégek színvonalasabb kiszolgálásáért.

Ezek a strandok lettek idén a legjobbak
A legjobbaknak járó ötcsillagos Kék Hullám Zászlót tízen érdemelték ki:
- Vonyarcvashegy Lidó strandja,
- Balatongyörök Községi strandja,
- Gyenesdiás Diási Játékstrandja,
- Szigliget Községi strandfürdője,
- Balatonfüred Kisfaludy és Eszterházy strandja,
- Balatonlelle Napfény strandja,
- Csopak Községi strandja,
- Keszthely Városi strandja,
- Balatonakali Községi strandja.

A többi 23 strand négy- és háromcsillagos minősítést ért el.

A leginkább családbarát strand a Balatonnál
Kétévenként hirdetik meg a legcsaládbarátabb strandnak járó díjat, amit idén a gyenesdiási Diás Játékstrandnak ítéltek oda.

A legsportosabb strand a Balatonnál
A legsportosabb strandnak járó díjat 2015 után újra a vonyarcvashegyi Lido strand nyert el.

A leginkább kerékpárosbarát strand a Balatonnál
A leginkább kerékpáros-barát strandnak járó különdíj és vándorserleg ismét a balatonberényi Közösségi strandé lett.

Forrás: MTI
Fotó: vonyarcvashegy.hu

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2017.07.05