Újra kellett éleszteni egy négyéves kisfiút az egri strandon - A szülők nem vették észre, hogy a gyerek a mélyvízbe ment

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Újra kellett éleszteni egy négyéves kisfiút az egri strandon - A szülők nem vették észre, hogy a gyerek a mélyvízbe ment Szerda délután kis híján tragédia történt: egy négyéves kisfiú csaknem belefulladt az egri fürdő medencéjébe. Szerencsére az úszómester sikeresen újraélesztette. Szerda délután kis híján tragédia történt: egy négyéves kisfiú csaknem belefulladt az egri fürdő medencéjébe, adta hírül az RTL Klub Híradója.

Géczi Helga, az aznapi úszómester elevenítette fel a híradónak a történteket: mint mesélte, az akkor már eszméletlen állapotban lévő kisfiút egyik kollégája emelte ki a vízből.

Újra kellett éleszteni
- Hozzátérdeltem, majd a mi protokollunk szerint lehajoltam hozzá, és hallgattam, hogy van-e légzése, de hát láttam, hogy nincs - mondta el, így azonnal megkezdte az újraélesztést, amit addig folytatott, amíg sikerrel nem járt.

Utólag nagyon megrendítő volt számára az a tudat, hogy megmentette a kis Gergő életét.

- Amikor odafutottam hozzá, el se tudom mondani, hogy mit éreztem - mégis csak egy négyéves kisfiúról van szó. Mikor eszméletéhez tért, és hallgatott a nevére, akkor elsírtam magam - mondta a kamerának, a könnyeivel küszködve.

Mire a mentők odaértek, már jól volt
- Amikor a mentők a helyszínre értek, a kisfiú már jól volt, lélegzett, beszélni is lehetett vele, mindenesetre a mentők oxigénterápiát kezdtek, infúziót kötöttek be neki és azonnal kórházba szállították - ezt már Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője tette hozzá a híradónak.

A csatorna úgy tudja, a kisfiú a szüleivel volt a strandon. A fürdő egyik munkatársa szerint nem figyeltek elég jól a gyermekükre. Mint Szabó Zoltán elmesélte, a szülők a gyermek mellett álltak, nem messze a medencétől, ennek ellenére nem vették észre, hogy a kisfiú a lépcsőn belesétált a medencébe, ami végül túl mélynek bizonyult számára.

Szerencsére Gergő már jól van, az Egri kórház szerint nem volt szükség arra, hogy az intenzív osztályra vigyék, másnap át is szállították a lakóhelyéhez közeli nyíregyházi kórházba.

Olvasd el ezt is!
Újraélesztés menete babáknál, kisgyermekeknél - Mit kell tenni lépésről lépésre? Kattints »

Forrás: RTL Klub Híradó
Fotó: termalfurdo.hu
 

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2017.07.07