Víz alá merülve, a kerti tóban találtak rá a szülők a kisfiukra - Csak pár percre hagyták magára, kis híján tragédia lett belőle

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Víz alá merülve, a kerti tóban találtak rá a szülők a kisfiukra - Csak pár percre hagyták magára, kis híján tragédia lett belőle A szülők azonnal kihúzták a gyereket a vízből és a mentésirányító telefonos segítségével megkezdték az újraélesztését, amit a kiérkező mentők folytattak. Ne feledd: a gyermekek még sekély vízben is meg tudnak fulladni! Újraélesztettek a mentők egy egyéves kisfiút, akit egy kerti tóban, víz alá merülve találtak meg a szülei szombat délután Szolnokon - közölte az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője az MTI-vel.

A szülők még időben észrevették
Győrfi Pál közleményében azt írta: a szülők azonnal kihúzták a gyereket a vízből és a mentésirányító telefonos segítségével megkezdték az újraélesztését, amit a kiérkező mentők folytattak. Az újraélesztés sikeres volt és a kisfiút spontán vérkeringéssel, légzéssel, stabil, javuló állapotban szállították kórházba.

Ne hagyd néhány percre sem felügyelet nélkül a gyermeked!
A kommunikációs vezető arra hívta fel a figyelmet, hogy kisgyermeket néhány percre sem szabad felügyelet nélkül hagyni, hiszen akár egy kerti medencében, sekély vízben is eleshet, elmerülhet, vízbe fulladhat.

Vízparton mindig legyen felnőtt a gyerek mellett
Hozzátette: a szülők ne bízzák a kisgyereket egy másik gyerek felügyeletére se, hiszen vészhelyzetben nem fog tudni segíteni rajta. Vízparton vagy medence közelében mindig szükség van felnőtt jelenlétére is - közölte.

Olvasd el ezt is!
Múlt héten is egy sikeres újraélesztésről adtunk hírt: akkor egy négyéves kisfiú sétált bele a számára mély medencébe a szolnoki strandon - Részletek itt »

Forrás: MTI
Fotó: Pixabay

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2017.07.10