Megszidta és rá is vert két óvodás kezére az anyuka, mert bántották a gyermekét - Bírósági ügy lett belőle

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Megszidta és rá is vert két óvodás kezére az anyuka, mert bántották a gyermekét - Bírósági ügy lett belőle Bántották a gyermekét az óvodában, ezért egy anyuka saját kezébe vette a dolgot és bement intézkedni. Két gyermeket, akiknek szerinte közük volt a dologhoz, is leszidott és rácsapott a kezükre. Pénzbüntetésre ítélték. Garázdaság vétsége miatt állította bíróság elé a Balassagyarmati Járási Ügyészség azt a 46 éves nőt, aki egy balassagyarmati óvodában két óvodást is bántalmazott, áll az ügyészség honlapján. (Az ügy előzményei és további részletei nem ismertek - a szerk.)

"Rendet tett" az anyuka az óvodában, mert bántották a gyermekét
A vádlott 2017. május 30-án délután elment az óvodába, ahová a gyermeke is járt, és az udvaron játszó egyik óvodás kezére ráütött amiatt, mert az korábban megkarmolta a gyermeke kezét. Ezután bement az épületbe, és az egyik csoportból kihívott egy másik óvodást, őt is megszidta, majd az ő kezére is ráütött a saját gyermekét ért sérelem miatt.

Mint az ügyészség honlapján írják, a vádlott óvodában tanúsított magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban - különösen a jelen lévő gyermekekben - megbotránkozást és riadalmat keltsen.

Pénzbüntetésre ítélték az asszonyt
A bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottat az ügyészség röviddel a történtek után bíróság elé állította. A Balassagyarmati Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően állapította meg a vádlott bűnösségét és őt 30 000 forint pénzbüntetésre ítélte, valamint kötelezte a 15 000 forint bűnügyi költség megfizetésére.

Forrás: ügyészség.hu
Fotó: Pixabay

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2017.07.12