Táborban molesztálta a gyerekeket a magyar pedagógus! Bemászott a sátrukba, simogatta és csókolgatta őket - 8 évet is kaphat

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Táborban molesztálta a gyerekeket a magyar pedagógus! Bemászott a sátrukba, simogatta és csókolgatta őket - 8 évet is kaphat A pedagógus végzettségű férfi gyerekeknek szervezett tábort, több kislányt molesztált a sátrukban, simogatta, csókolgatta őket. Akár 8 év börtönt is kaphat. A Komlói Járási Ügyészség nevelése, felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális visszaélés bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki az általa szervezett táborban kislányokat molesztált.

Művészi táborokat szervezett
A pedagógus végzettségű férfi több éven keresztül szervezett művészeti táborokat Baranya és Tolna megyében 7 és 14 év közötti gyermekek számára.

Rendszeresen együtt aludt a kislányokkal, simogatta, csókolgatta őket
A férfi a 2014. majd a 2015. évben rendezett táborokban ismerkedett meg a későbbi sértettekkel, egy 11, illetve egy 12 éves kislánnyal. Rájuk különös figyelmet fordított, velük rendszeresen a többi táborozótól eltérően többet foglalkozott.

A férfi ezen táborozások alkalmával rendszeresen aludt egy-egy sátorban a kiskorú táborozókkal. Ezen alkalmakkor, mikor a többiek elaludtak a férfi a kiválasztott lányok mellé feküdt, simogatta őket. Több esetben előfordult, hogy a férfi a lányokat szájon csókolta.

Akár 8 év börtönt is kaphat
Mivel a kiskorú gyermekek a táborozás alatt a férfi felügyelete alatt álltak, ezért a cselekménye a nevelése, felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális visszaélés bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény büntetési tétele 2-8 évig terjedő szabadságvesztés.
 

Tanítsd meg gyermekednek a fehérnemű-szabály elemeit!


1. A tested csakis a tiéd - más nem érhet hozzá az engedélyed nélkül.
A gyermekeddel érdemes már egészen pici kortól beszélni az intim testrészekről és a szexualitásról, hogy minél testtudatosabbak legyen. Tanítsd meg neki, joga van ahhoz, hogy akár még egy rokont is elutasítson, ha úgy érzi, most nem akar neki puszit vagy ölelést adni. Tanítsd meg a NEM szó fontosságára, és hogy merje használni nyugodtan, amennyiben kellemetlen helyzetbe keveredik, és mondogassa mindaddig, amíg komolyan nem veszik.

2. Jó érintés - rossz érintés
A gyerekek nem minden esetben tudnak különbséget tenni a jó és rossz érintés között. Szülőként a te feladatod megtanítani arra, hogy vannak bizonyos testrészei, ahova senki nem nyúlhat, vagy nem nézheti meg. Az alsónemű-szabály erre hívja fel a figyelmet a lehető legegyszerűbb módon - azaz a "rossz érintés" mindazon testrészekre (és magára a fehérneműre is) vonatkozik, melyek a bugyi/alsónadrág alatt vannak. Ne félj mindezekről beszélgetni a gyermekeddel, hiszen te leszel az, akihez a kényes kérdésekkel fordulhat, vagy ha bizonytalannak érzi magát egy helyzettel kapcsolatban.

3. Jó titkok - rossz titkok
"Ez legyen csak a mi titkunk, ugye, tudsz titkot tartani?" - a molesztálók nagyon gyakran alapoznak arra, hogy elvárják a gyermektől, kezelje titokként a vele történteket. Éppen ezért fontos, hogy a gyermek különbséget tudjon tenni jó titok és rossz titok között - erre is te taníthatod meg. Jó titok például, ha nem árulja el, hogy anyának/apának milyen meglepetés készül a születésnapjára. Ám ha egy titok számára nyomasztó, kellemetlen érzésekkel tölti el, szomorú lesz tőle vagy rémisztően hat rá, akkor az rossz titok, amit nem szabad magában tartania, hanem meg kell osztania egy olyan személlyel, akinek megbízik - legyen az szülő, tanár, rendőr vagy éppen orvos.

4. Megelőzés és védelem, plusz a szülők felelőssége
Ha egy gyermeket molesztálnak, akkor zavar, szégyenérzet, félelem és bűntudat kavarog benne. Sajnos a felnőttek sokszor tabuként kezelik a szexualitást, ezért is fontos, hogy a szülő olyan szeretetteljes és tabumentes környezetet alakítson ki otthon, ahol a gyermek nyugodtan el meri mondani, akár jó, akár rossz történt vele. A szülőknek ismerniük kell gyermekük viselkedését, és észrevenni, ha az megváltozik. Arra is fel kell figyelniük, ha a gyermek valamiért elkezdeni kerülni egy felnőtt társaságát - a gyermek csak akkor fog megnyílni, ha azt érzi, szülei mindenben támogatják és meghallgatják.

Forrás: ügyészség.hu, underwearrule.org
Fotó: Pexels

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2017.07.17