Veszélyes etetőszékeket és bébikompokat vontak ki a forgalomból! Ezt a 9 terméket ne használd, megsérülhet a gyermeked

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Veszélyes etetőszékeket és bébikompokat vontak ki a forgalomból! Ezt a 9 terméket ne használd, megsérülhet a gyermeked 9 veszélyes etetőszéket és bébikompot vont ki a forgalomból a fogyasztóvédelmi hatóság nem megfelelő stabilitás miatt, többségüket a gyártók, forgalmazók vissza is hívták a vásárlóktól. Nem megfelelő stabilitás miatt kilenc veszélyes etetőszékeket és bébikompot vont ki a forgalomból a fogyasztóvédelmi hatóság, többségüket a gyártók, forgalmazók vissza is hívták a vásárlóktól - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kedden.

A megyeszékhely szerinti járási hivatalok munkatársai az ország területén 179 üzletben 1411 etetőszéket, járókát, bébikompot ellenőriztek.

6 etetőszéket és 3 bébikompot találtak veszélyesnek
A húszféle termékből hat etetőszék és három bébikomp nem felelt meg az előírt követelményeknek, stabilitásuk nem volt megfelelő, oldalra vagy hátrafelé felborulhatnak, a rajtuk megtalálható kisebb rések pedig sérülésveszéllyel járhatnak. A bébikompok terhelhetősége sem volt megfelelő, a lépcsőről való leesés kockázata miatt is balesetveszélyt jelenthetnek.

Sok terméknél hiányoztak a tájékoztatók
Az ellenőrzés során a szakemberek 53 boltban, 181 terméknél tapasztalták a figyelmeztető tájékoztatók és útmutatók teljes vagy részleges hiányát.

A fogyasztóvédelmi hatóság kötelezte a vállalkozásokat, hogy a kifogásolt termékeken tüntessék fel a szükséges információkat, mellékeljék a megfelelő használati és kezelési útmutatót. Az elvárások teljesüléséig a problémás típusok nem forgalmazhatóak.

Szaküzletekben ajánlják a vásárlást
Az NFM közölte: a baba-mama boltokban, szaküzletekben ritkábban fordultak elő hiányosságok, ezért a vásárlásnál célszerű ezeket előnyben részesíteni. Az etetőszékeknél és járókáknál a korábbi fogyasztóvédelmi vizsgálatok eredményeihez képest összességében kevesebb kifogásolnivalót találtak a szakemberek.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a jövőben is ellenőrzései fókuszában tartja a családok védelmét. A folyamatos fogyasztóvédelmi jelenléttel a tárca kiemelt célja, hogy a legsérülékenyebb fogyasztók, a kisgyermekek biztonságban legyenek - írja közleményében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
 

A forgalomból kivont etetőszékek és bébikompok



Forrás: MTI
Fotó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2017.08.16