Forró vizes kihívás: ilyen szörnyű égési sérülést szerezhet a gyerek, ha kipróbálja! - Elrettentő fotóval figyelmeztet a mentőszolgálat

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Forró vizes kihívás: ilyen szörnyű égési sérülést szerezhet a gyerek, ha kipróbálja! - Elrettentő fotóval figyelmeztet a mentőszolgálat Alig hevertük ki a Kék Bálna-kihívást, újabb veszélyes dolgot találtak ki és terjesztenek az interneten felelőtlenül. Az Országos Mentőszolgálat elrettentő fotóval figyelmeztet a lehetséges következményekre. Alig hevertük ki a Kék Bálna-kihívást, újabb veszélyes dolgot találtak ki és terjesztenek az interneten felelőtlenül. Az Országos Mentőszolgálat a Facebook oldalán figyelmezteti a tiniket - és persze velük együtt a szülőket is, hogy figyeljenek oda, nehogy kipróbálja a gyermekük.
 

Forró vizes kihívás: erre figyelmeztet az Országos Mentőszolgálat


"Nehogy kipróbáld! Életveszélyes!
A sajtóhírek szerint "forró vizes kihívás" (hot water challenge) néven újabb őrültség terjed az internetes világban. A "kihívás" lényege, hogy a próbatételre vállalkozó önmagára vagy valaki másra forró vizet önt, amin aztán jót nevetnek.

A mentők tapasztalatai szerint a forrázás nevetés helyett szörnyű fájdalommal jár, hiszen az égési sérülés pillanatok alatt kialakul, mély, másod, harmad fokú is lehet, ami életveszélyt, maradandó sebeket is okozhat.

Eszetekbe se jusson ilyesmire vállalkozni! Talán emlékeztek a Kismalac és a farkasok című népmesére. Nos, a valóságban a farkas nem úszta volna meg ennyivel…"

Olvasd el ezt is!
Vészhelyzet-kisokos: mit kell tenned forrázás, agyrázkódás, magas láz esetén »

Forrás: Facebook/Országos Mentőszolgálat
Fotó: Hároméves gyermek forrázástól származó, életre szóló sebei – Dr. Bauer Béla fotója

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2017.08.16