Magára rántotta a forró olajos serpenyőt, súlyosan megégett a 3 éves kisgyermek - Az anya egy pillanatra nem figyelt oda

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Magára rántotta a forró olajos serpenyőt, súlyosan megégett a 3 éves kisgyermek - Az anya egy pillanatra nem figyelt oda A kisgyerek beszaladt a konyhába és magára rántotta a forró olajos serpenyőt, testének több mint 10 százaléka megégett. Az anyát gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vádjával állítják bíróság elé. A Berettyóújfalui Járási Ügyészség egy komádi nő ellen gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon, közölte az Ügyészség.

4 gyermeket nevelnek
A vádlott édesanya élettársával és négy kiskorú gyermekével él együtt a Hajdú-Bihar megyei Komádiban, egy családi házban, azonban 2017. április 2-án a délutáni órákban a négy gyermek felügyeletét egyedül látta el, miközben a ház konyhájában vacsorát készített.

Egy pillanatra nem figyelt oda
Miután az étel elkészült, az anya azt bevitte a nappaliban tartózkodó gyerekeinek, ám miközben tálalt, a 3 éves gyermek kiszaladt a nyitott ajtón át a konyhába, és az anya által a gáztűzhelyen hagyott, forró zsiradékkal teli serpenyőt magára rántotta.

Testfelületének több mint egytizede megégett
A gyermek ennek következtében felső végtagjain, mellkasán, hasfalán és jobb lábfején első és másodfokú égési sérüléseket szenvedett, testfelületének több mint 10%-a megégett, sérülései 8 napon túl gyógyulóak.

Gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés a vád
A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő, szabadlábon védekező vádlott ellen gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Berettyóújfalui Járásbíróságra. A tárgyalás mellőzésére irányuló vádiratban a vádlott vonatkozásában próbára bocsátásra tett indítványt.

Olvasd el ezt is!
Egy pillanat alatt megtörténhet a tragédia - hogyan óvhatod meg gyermekedet, mit kell tenned, ha megtörtént a baj?
Sebek ellátása babáknál, kisgyermekeknél: vágott sebek, szúrt sebek, szájüregen belüli sérülések, állatharapás, égési sérülések - Ezt kell tenned! »

Ezért ne hagyd, hogy a gyermeked felmásszon a szekrényre! Így halt meg egy 22 hónapos kisfiú »

Forrás: ugyeszseg.hu
Fotó: Pixabay

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2017.09.05