Hármas ikrek születtek Miskolcon! - A terhesség 33. hetében jöttek világra a tündéri kisfiúk

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Hármas ikrek születtek Miskolcon! - A terhesség 33. hetében jöttek világra a tündéri kisfiúk Hármasikreknek adott életet egy édesanya Miskolcon, a gyerekek a terhesség 33. hetében császármetszéssel jöttek világra szeptember 5-én. Hármas ikreknek adott életet egy édesanya Miskolcon, a gyerekek a terhesség 33. hetében császármetszéssel jöttek világra szeptember 5-én, adta hírül az MTI.

Már a 20. héttől kórházban volt a kismama
A kicsi fiúk, Milán, Dávid és Márk édesanyjukkal még a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház koraszülött osztályán tartózkodnak, de ahogy az anyuka a Borsod Online-nak elmesélte, már nagyon várja, hogy hazamehessenek, hiszen a terhesség 20. hetétől a kórházban kellett lennie, az esetleges komplikációk elkerülése végett.



Ritka az ilyen spontán hármasiker-terhesség
Esetük azért különleges, mert a babák nem lombikprogramban fogantak, hanem természetes úton.

Dr. Nagy Gábor, a szülészet osztályvezető főorvosa szerint az, hogy spontán fogantatásból hármasiker-terhesség legyen, nagyon ritka, körülbelül minden nyolcezredik terhességre esik egy.



Születésükkor két csecsemő másfél kiló körüli súllyal jött világra, míg harmadik testvérkéjük 1750 grammos volt. Azóta már sikerült kicsit hízniuk, anyukájukkal együtt jól vannak.

Forrás: MTI, Borsod Online
Fotók: MTI/Vajda János

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2017.09.15