A száguldó autók között kóborolt sírva egy ötéves kisfiú Budapesten - Megdöbbentő történetről számolt be egy fiatal pár

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


A száguldó autók között kóborolt sírva egy ötéves kisfiú Budapesten - Megdöbbentő történetről számolt be egy fiatal pár Este gyereksírás hallatszódott be az utcáról. Az otthon tartózkodó fiatal pár kinézett az ablakon és nem hittek a szemüknek, egy 4-5 éves kisfiú kóborolt egyedül az utcán, az elsuhanó autók között, senki nem ment oda hozzá, hogy segítsen neki. Pesterzsébeten történt, vasárnap este... A "Pesten Hallottam" Facebook-csoport egyik tagja tette közzé ezt az igaz történetet.
 

Az utcán kóborolt este a kisfiú - senki nem állt meg, hogy segítsen neki


Vasárnap este gyereksírás hallatszódott be az utcáról. Az otthon tartózkodó fiatal pár hölgytagja kinézett az ablakon és nem hitt a szemének:

4-en sétáltak el a keservesen síró kisfiú mellett
"Keserves gyermeksírásra lettem figyelmes, kimentem az erkélyre. Velem szemben egy alig pár, talán 4-5 éves kisfiú az utca túl oldalán. Kivehetetlen volt, mit mond. Besétált az út közepére, miközben autók jöttek-mentek. Senki sem kérdezte meg tőle, miért van egyedül. Jött a villamos, azt hittem felszáll, mivel integetett neki. Párom lement megkérdezni, tudunk-e segíteni, közben pontosan 4-en sétáltak el mellette, mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne!"

A fiatalember próbálta megnyugtatni a kicsit, míg megérkezett az aggódó apuka
"Én a rendőrséggel beszéltem, míg a párom a kicsit nyugtatta. Először elment a szemben levő utcába és nem kért a segítségből, hisz idegenek vagyunk számára. Majd párom elkapta és nyakába borult sírva, mire jött egy kisteherautó...az édesapa és egy barátja ült benne. "Köszönöm,köszönöm...." Majd elhajtottak."

Olvasd el ezt is!
A te gyereked tudja, mit tegyen, ha véletlenül elkeveredik vagy eltéved? Íme 6 praktikus ötlet, hogy könnyebben megtaláljátok egymást! »

Emberek könyörgöm figyeljünk már egymásra!
"Kérdem én...mind a villamos vezetőt, mind azt a 4 embert, aki látta és elment mellette, szerintük normális, hogy vasárnap este 20:30 körül egy kisfiú teljesen egyedül kóborol a nyílt utcán?! Elszomorító és egyben felháborító, hogy mindig van lejjebb! Köszönöm a rendőrségnek a készséges munkáját, mert azonnal kapcsoltak és segítettek, bár megoldódott ugyan addigra, de ez borzalmas. Mindketten megrázva és döbbenten ülünk itt és nem találunk szavakat! Emberek, könyörgöm, figyeljünk már egymásra!!"

Meglepő módon az embereket megosztotta a történet, volt, aki komolyan vette és olyan is, aki kétségbe vonta valódiságát. Még többen voltak, akik gratuláltak a párnak, hogy helyén volt a szívük és megtették, ami tőlük telt.

Néhány hozzászólás és reakció, a teljesség igénye nélkül:
- Hihetetlen ,hogy léteznek olyan "emberek", akik csak úgy elsétálnak egy kisgyerek mellett, aki láthatóan egyedül van az utcán!

- Jó emberek vagytok, akikből kevés van!

- A villamosvezetők sajnos hozzá vannak szokva, hogy főleg nyáron, a Határ út felőli részen este 10 után is 3-10 éves gyerekek rohangálnak az úttesten.

- "Elhajtottak", úgy érted, hogy a kisfiúval? Azért lett volna értelme kihívni a rendőrséget, azok igazoltatták volna a fickókat, hogy ha övék a gyerkőc, miért csatangol egyedül. Kiskorú veszélyeztetése amúgy bűncselekmény. Ha szülő csinálja, akkor is. Főleg.

- Látatlanban mondom, hogy itt valami nem kerek. És soha nem derül ki, mert a rendőrség hívása helyett érzelmi szálon megoldódott az ügy, ami lehetne örvendetes is, ha nem izgatná az ember lelkét a kérdés, miért volt tartósan (több percen át) felnőtt felügyelete nélkül egy írni és olvasni nem tudó, tehát teljes mértékben kiszolgáltatott gyermek az utcán? És ha valóban azok kezébe került, akik közül az egyik az apjuk, milyen apa az ilyen?

- Helyesen cselekedtetek, Ilyen emberek kellenek az országba! Viszont! Teljesen érthető, miért nem foglalkoznak ilyen helyzetekkel az emberek. Nem akarnak börtönbe kerülni, mert segédkeztek egy gyermekrablásban, kirabolva esetleg más egyéb módon végezni pl. megkéselve holtan feküdni valahol, mert a gyereket csalinak használták. Ha a közbiztonság jobb lenne, nem hagynák ott a másikat, nem félnének az emberek cselekedni.

A kommentekre a gyermeket megnyugtató fiatalember is reagált:
"Nem tudom, ki és hogy cselekedett volna ebben a helyzetben.., mit és hogy mérlegelt volna... Mi csak egy ötéves forma kisgyermek abban a pillanatban való reakcióját próbáltuk lekövetni... Igen, lehet rendőr kellett volna hívni sokak szerint..., de úgy érzem/látom, hogy abban a percben, pillanatban jó döntést hoztam... Lehet ezt megkérdőjelezni .., de nem kívánom senkinek, hogy ezt átélje..."

Olvasd el ezt is!
Eltűnt gyermekek világnapja - Ezért szökik el a legtöbb gyermek Magyarországon! »

Forrás: Facebook/Pesten hallottam (a poszt írójának engedélyével közzétéve)
Fotó: FK

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2017.09.18