Beragasztotta a kisfia száját a tatabányai anya, mert nem tudott tőle tévét nézni - 5 év börtönt is kaphat

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Beragasztotta a kisfia száját a tatabányai anya, mert nem tudott tőle tévét nézni - 5 év börtönt is kaphat A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival és nővel szemben, akik a szülői kötelezettségüket súlyosan megszegve veszélyeztették két kiskorú gyermeküket, a gyerekek fahéjas kenyeret ettek, óvodába, iskolába nem jártak. A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival és nővel szemben, akik 2014 és 2016 között a szülői kötelezettségüket súlyosan megszegve veszélyeztették két kiskorú gyermeküket.

A férfi és a nő élettársi kapcsolatából egy kisfiú és egy kislány született, akiket először közösen neveltek tatai otthonukban. Az asszony az együttélésük alatt házi munkát nem végzett, a lakást nem takarította, nem főzött, nem mosott, a gyermekeket a barátnőjére bízta, ő pedig csavargott.
 

Fahéjas kenyeret ettek az éhező gyerekek, mert a szüleik elhanyagolták őket


Az anya elhagyta, az apa elhanyagolta a gyerekeket, éheztek
A férfi később egy másik nővel létesített élettársi kapcsolatot, ezért az anya a tatai lakásból elköltözött, de a két kiskorú gyermeket otthagyta. A férfi is elhanyagolta a sértetteket, közmű tartozásokat halmozott fel, nem adott pénzt élelemre, ezért a gyerekek többször fahéjas kenyeret ettek, folyamatosan éheztek. Az apa ivott, az élettársával gyakran veszekedett, illetve őt többször életveszélyesen megfenyegette, ezért a nő elhagyta a férfit.

Az anya előkerült, mégsem javult a helyzet
Az édesanya 2016 januárjában a két gyermeket magával vitte a tatabányai lakásába, akik azonban nem jártak óvodába, illetve iskolába. A szülők ezen túlmenően nem intézkedtek a tankötelezettség teljesítésére, a gyermekek lakcímének változását nem jelentették be az iskolába, óvodába. A kisfiú igazolatlan hiányzásokat halmozott fel, ezért az első osztályt meg kellett ismételnie.

Olvasd el ezt is: Videóra vették, ahogy bántalmazták a saját gyerekeiket »

A kisfiú száját beragasztotta az anya, mert zavarta a hangja
2016 áprilisában a gyermekek visszakerültek az apához, aki időközben szintén Tatabányára költözött. 2016 nyarán a gyermekek az anyánál nyaraltak két hétig, ekkor az asszony a kisfiú száját beragasztotta, mert a gyermek beszélgetése miatt nem tudott tévét nézni, illetve előfordult, hogy több órára bezárta és egyedül hagyta a lakásban.

A szülők által elkövetett bűncselekmény egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Forrás: ugyeszseg.hu
Fotó: Pixabay (képünk csupán illusztráció)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2017.09.22