Rendszeresen bántalmazta és kínozta egyéves nevelt kisfiát a pápai férfi - A gyermeket az anyja sem védte meg

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Rendszeresen bántalmazta és kínozta egyéves nevelt kisfiát a pápai férfi - A gyermeket az anyja sem védte meg Több mint fél éven át rendszeresen kínozta, bántalmazta egyéves nevelt fiát a pápai férfi, mert nem bírta elviselni, hogy a gyermek nem tőle született. Mit tehetsz, ha bántalmazást tapasztalsz a környezetedben? Több mint fél éven át rendszeresen kínozta, bántalmazta egyéves nevelt fiát a pápai férfi, mert nem bírta elviselni, hogy a gyermek nem tőle született. Ami még felkavaróbb, hogy a fiúcska anyja mindezt szó nélkül tűrte, inkább elfordította a fejét. A bántalmazást sokszor a kisgyermek testvérei is végignézték, írja a veol.hu.

A legkisebbik gyermeken csattant az ostor
Információk szerint a férfi 2012 végén jött össze a fiú anyjával, akinek több gyermeke is volt előző kapcsolataiból. Haragját azonban a legkisebbiken töltötte ki, akit válogatott kínzásoknak vetett alá 2013 februárja és szeptembere között.

Brutálisan bánt a férfi a kisfiúval
Amikor például a férfi hazatért a munkából, a kicsit be kellett tenni az ágyába, ahonnan nem jöhetett ki, nem is játszhatott. Ám ezzel nem érte be: a gyermeket sokszor korán reggel ébresztette, vezényszóra kellett feküdnie, és nem egyszer az ágy alá, a poros földre parancsolta. Később még kegyetlenebb lett vele: volt, hogy odakötözte a rácshoz, máskor úgy összekötötte a kezét és a lábait, hogy nem tudott mozdulni. Előfordult, hogy kávéval vagy kólával lelocsolta, vagy egy kezénél vagy lábánál fogva vágta a kiságyba...

Főtt ételt nem kaphatott, neki szilárd ételt adtak, ha pedig nem akarta megenni, a férfi addig fojtogatta, amíg elkékült a feje.

Az anya nem tett semmit
A bántalmazást - ami akár fél órán keresztül is zajlott - a fiúcska testvérei is végignézték, de ami még borzasztóbb, hogy az anyja szintén, és nem tett semmit, hogy megakadályozza, néha inkább átment a másik szobába. A bíróság előtt tett kijelentéseiből arra lehet következtetni, sokkal fontosabb volt neki a párkapcsolata, mint a gyermeke - még az igazságügyi pszichológus szakértőnek is írt levelet a párja védelmében, a történtekért a gyerekeket és a saját szüleit hibáztatta.

Több mint fél évig tartott a kegyetlenkedés
A gyermekjóléti szolgálat munkatársai szeptemberben jártak a családnál, akkor szembesültek a történtekkel. A kisfiút a háziorvos is megvizsgálta, aki felfedezte a sérüléseit. Ekkor kezdett intézkedni a rendőrség: őrizetbe vették a férfit, átmenetileg több gyermeket is elvettek a pártól.

A Pápai Járásbíróság végül a férfit, G. Róbertet öt rendbeli kiskorú veszélyeztetése és testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek, 3 év 4 hónap börtönre ítélték. Élettársát a kiskorú veszélyeztetése miatt három évre felfüggesztett két év szabadságvesztéssel sújtották. A Veszprémi Törvényszék helyben hagyta a döntést.
 

Itt kérhetsz segítséget, ha gyermekbántalmazást tapasztalsz a környezetedben


Ha azt gyanítod, hogy a rokonságban, az ismeretségi körödben vagy bárhol egy gyermeket bántalmaznak, a következő helyeken kérhetsz segítséget a gyermeknek - akár névtelenül is.

ORSZÁGOS KRÍZISKEZELŐ ÉS INFORMÁCIÓS TELEFONSZOLGÁLAT (OKIT)
Tel. 0680/20-55-20 (a nap 24 órájában mindenhonnan, minden telefonról hívható ingyenes telefonszám)
Honlap: www.bantalmazas.hu
Email: okit@csbo.hu

KÉK VONAL GYERMEK- ÉS IFJÚSÁGI TELEFON
Telefon: 116-000 (harmonizált európai hívószám)
Nonstop, ingyenes, mobilról is hívható
Honlap: www.kek-vonal.hu
Email: https://www.kek-vonal.hu/index.php/hu/interaktiv-kapcsolatok Itt kell regisztrálni, utána lehet levelet küldeni vagy chaten elmondani a problémát

TELEFONTANÚ PROGRAM
Tel: 0680/555-111 (név nélkül lehet bejelentést tenni a rendőrségen, ingyenesen hívható a nap 24 órájában)
Honlap: http://www.police.hu/hu/ugyintezes/telefontanu

CSALÁD, GYERMEK, IFJÚSÁG KIEMELTEN KÖZHASZNÚ EGYESÜLET
Cím: 1064 Budapest, Podmaniczky utca 75.
Telefon: (06)1-225-3526
Honlap: www.csagyi.hu
E-mail: csagyi@csagyi.hu
Iroda, levelezési cím: 1023-Budapest, Bécsi út 3-5., 3. emelet, 31. ajtó

Olvasd el ezt is!
Ha az óvónő bántalmazza, megalázza a gyermeket - Hova lehet fordulni? Jogász válaszol »

Forrás: veol.hu
Fotó: Pixabay

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2017.09.25