"Néha van, hogy valakit megütnék egy péklapáttal..." Kiakadt egy anyukára a népszerű pedagógus, el is mondta, miért

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Jocó bácsi, a népszerű történelemtanár nemrégiben a Facebook-oldalán fakadt ki egy anyuka miatt, aki több okból is kivívta az ellenszenvét. Cigaretta, energiaital, oda-nem-figyelés - ezt kell, hogy lássa, kapja a gyerek? Milyen felnőtt lesz így belőle? Jocó bácsi, a népszerű történelemtanár nemrégiben a Facebook-oldalán fakadt ki egy anyuka miatt, aki több okból is kivívta az ellenszenvét. Vajon mit tanulnak tőlünk a gyermekeink, ha mi is rossz példát mutatunk? Cigaretta, energiaital, oda-nem-figyelés - ezt kell, hogy lássa, kapja a gyerek? Milyen felnőtt lesz így belőle?
 

Kifakadt Jocó bácsi - Energiaitallal kell itatni egy kétévest?


"Néha van, hogy valakit megütnék egy péklapáttal...

Ma reggel, játszótér melletti pad.
Anyuka (nem tudom, illetheti-e őt ez a szó) telefonál, mellette a kétéves forma kisfia. Nő másik kezében cigi és energiaital, amivel itatja a gyerekét!!!
Ez nonszensz. Én dohányzom, de a gyerekek közeléből elmegyek, hogy még véletlenül se menjen rájuk a füst. De hogy emellé még energiaitallal is itatja, az nálam kiverte a biztosítékot. Normális ez???

Az energiaitallal amúgy sem vagyok kibékülve, nagyon sok gyerek azzal kezdi a napját. Ha meglátom, akkor elveszem és kiöntöm. (tudom, törvénysértő, de akkor is!) Nem lehetne azt valahogy elérni, hogy mondjuk korhatáros legyen és csak 18 éven felülieknek árulhassák? Értem én, hogy lobbi meg minden, de akkor is. Tönkreteszik magukat vele és ők még ezt nem fogják fel.

Az óvszert bezzeg valahol csak 18 éven felülieknek adják ki, hisz 18 év alatt nem él szexuális életet senki...

Most komolyan, ennyire abszurd világban élünk??? Hahhhóóó, emberek, ébresztő!!!"
 

Miért káros az energiaital és a dohányzás a babára, kisgyermekre?


Miért káros az energiaital?
Az energiaitalok tudvalevőleg koffeint, emellett cukrot és a koffein hatását felerősítő egyéb összetevőket is tartalmaznak, éhgyomorra vagy étkezés helyett fogyasztva még inkább érvényesül egészségkárosító hatásuk. Mint korábbi cikkünkben Dr. Maurovich Horvat Pál kardiológus szakorvos, a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika adjunktusa elmondta, akár szívleállást is okozhat az arra érzékeny egyéneknél.

Az energiaitalok
- megemelik a pulzusszámot
- megemelik a vérnyomást
- szívritmuszavart, szívdobogást okozhatnak
- terhelik a májat
- terhelik a vesét
- vízhajtó hatásuk miatt kiszáradást okozhatnak
- napozás, edzés alatt fogyasztva ájulást okozhatnak
- nem váltják ki az alvást

Még többet az energiaitalokról ebben a cikkünkben olvashatsz: Ezért ne idd üdítőként, és ne adj a gyereknek sem energiaitalt »

Dohányzás káros hatásai
Hogy a passzív dohányzás is károsítja a gyermeket, erről egy rakás tanulmány készült már. Egyebek közt ha egy gyermek élete első fél évében ki volt téve a passzív dohányzásnak, nyolcéves koráig 45 százalékkal nagyobb eséllyel kerül valamilyen fertőző betegséggel kórházba. Sok lesz közülük légzőszervi beteg vagy visszatérő fülgyulladással küszködő is, derül ki Adam Spainer, a pennsylvaniai Milton S. Shervey Egészségügyi Központ docense összefoglalójából.

Hogy miként hat még a passzív dohányzás a gyermek fejlődésére, milyen egészségügyi károsodást szenvedhetnek azok a gyermekek, akiknek a szülei dohányoznak, ebből a cikkből derül ki, kattints »

Forrás: Facebook/Jocó bácsi világa
Fotó: Pixabay

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2017.09.28