"Két férfi el akart rabolni" Ezt hazudta a nyíregyházi fiú a szüleinek, mert nem ért haza időben - Rendőrségi ügy lett belőle

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2017. szeptember 25-én jelezték a rendőrségnek, hogy Nyíregyháza egyik forgalmas pontján egy iskolából hazafelé tartó fiút két ismeretlen, gyalogosan közlekedő férfi megszólított azzal, hogy apja kérésének megfelelően hazaviszik. Hazugság volt. Az egyik nyíregyházi iskola képviselője 2017. szeptember 25-én jelezte a rendőrségnek, hogy a múlt héten Nyíregyháza egyik forgalmas pontján egy iskolából hazafelé tartó fiút két ismeretlen, gyalogosan közlekedő férfi megszólított azzal, hogy apja kérésének megfelelően hazaviszik. Az állítólagos eset a legnépszerűbb közösségi oldalon is elterjedt.

A rendőrség komolyan vette a bejelentést
A Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai haladéktalanul megkezdték az adatgyűjtést, tanúkutatást és meghallgatták az érintetteteket. A vizsgálat kiterjedt a környéken kihelyezett térfigyelő kamerák felvételeinek beszerzésére és elemzésére is. Ezzel egyidejűleg a polgárőrség bevonásával fokozták az oktatási intézmények környékén a rendőri jelenlétet.

Kiderült: hazudott a fiú
Az elvégzett adatgyűjtés alatt nem merült fel olyan körülmény, adat, amely igazolta volna a fiú állítását, illetve amely megalapozta volna bűncselekmény elkövetésének gyanúját. Az érintett fiú, törvényes képviselői jelenlétében történő ismételt meghallgatása eredményeképpen a rendőrség kategorikusan megállapította, hogy nem történt bűncselekmény.

A fiú a rendőröknek elmondta, hogy a gyermekrablás kísérletének történetét ő találta ki azért, hogy magyarázatot adjon szüleinek arra, hogy miért ért később haza az iskolából. A rendőrök a nyíregyházi gyermek elmondása mellett az adatgyűjtés és a térfigyelő kamerák felvételeinek elemzése útján is kétséget kizáró módon megállapították, hogy a kreált történet a valóságban nem történt meg. Az eset idején a fiú a társaival az iskolához tartozó sportpályán kosárlabdázott.  

Oda kell figyelni, mit oszt meg az ember a Facebookon!
A rendőrség felhívja az internethasználók figyelmét arra, hogy az általuk látogatott közösségi oldalakon és egyéb nyilvános fórumokon ne terjesszenek és osszanak meg felelőtlenül bármilyen híresztelést, mert ezzel adott esetben indokolatlan félelmet és pánikhangulatot kelthetnek! A rendőrség minden bejelentést komolyan vesz! Kérjük, hogy aki bűncselekményről szerez tudomást, elsődlegesen ne a közösségi médiában ossza meg, hanem a rendőrség 112-es ingyenesen hívható központi segélyhívószámán haladéktalanul tegyen bejelentést!

Olvasd el ezt is!
Sajnos nem ez az egyetlen eset mostanában: a napokban Visegrádon is emberrablási kísérletről beszélt egy csapat iskolás - ott is kiderült, hogy csak kitalálták. Az ügy részleteit itt olvashatod »
Ha a gyerek nem mond igazat - Hogyan taníthatod meg arra a gyermekedet, hogy ne hazudjon? 10+1 szelíd módszert találsz ebben a cikkünkben »

Forrás: police.hu
Fotó: Pixabay

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2017.09.29