Szinetár Dóra: Down-szindrómás a kisbabánk - Szívbemarkoló vallomást tett a színésznő újszülött kisfiáról

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Szinetár Dóra: Down-szindrómás a kisbabánk - Szívbemarkoló vallomást tett a színésznő újszülött kisfiáról Szinetár Dóra és férje, Makranczi Zalán közleményben írták meg, hogy kisfiuk, Benjámin Down-szindrómával született. Mint írják, így teljes a családjuk, és nem kérnek a sajnálatból. Szinetár Dóra és férje, Makranczi Zalán közleményben írták meg, hogy kisfiuk, Benjámin Down-szindrómával született. A kicsi - aki a színésznő harmadik gyermeke - szeptember 17-én látta meg a napvilágot, néhány nappal a születését követően a színésznő közös képet is posztolt magukról. A közlemény először a Hot! magazinban jelent meg.


Szinetár Dóra: A kisfiunk Down-szindrómás


"Hogy elébe menjünk a félreértéseknek és a találgatásoknak... és hogy megakadályozzuk - bár ezt nem nagyon lehet - a "hűha!", "tragédia", "dráma", "micsoda szörnyűség", szalagcímeket, az általunk továbbra sem kért, rólunk szóló bulvár-cikkek felett.

A napokban egy genetikai vizsgálat eredményeképpen - amit a kórházi gyermekorvosunk javaslatára készíttettünk - megtudtuk, hogy Benjamin babánk fizikailag teljesen egészséges, és bár úgy tűnik, csak egy enyhe fokozatban, de Down-szindrómás.

A várandósság alatt nem csináltattunk semmilyen erre vonatkozó szűrővizsgálatot az ultrahangokon kívül, mert a baba "kiszűrése"- életének elvétele - egy esetleges Down-szindróma esetén sem volt számunkra opció.

Szinetár Dóra: Down-szindrómás a kisbabánk - Szívbemarkoló vallomást tett a színésznő újszülött kisfiáról
Ezt a képet a szülés után néhány nappal posztolta a színésznő az Instagramján

Mindig is úgy gondoltuk, ha a Jóisten úgy dönt, hogy egy Downos emberkétől kell tanulnunk szeretetet és elfogadást, akkor így kell lennie. Ezt most is így gondoljuk.

Csodálatos családunk van, ahogy a szüleinktől mindig is szeretetet és elfogadást tanultunk, ezt tanítjuk a gyermekeinknek is, akik végtelen szeretettel reagáltak a hírre, és ha lehet, még nagyobb imádattal néznek a kisöccsükre.

Arra jutottunk, hogy egy újabb közös feladatot kaptunk, és ebből is a legjobbat fogjuk kihozni, elsősorban a gyermekeink boldogságát szem előtt tartva. Ahogy azt tettük eddig is.

És mindeközben borzalmasan büszkék vagyunk a mi legkisebb gyönyörű kicsi babánkra is, és tudjuk, hogy jobb helyre nem is kerülhetett volna. Így teljes a családunk, ezzel az édes, igazi kis szeretet-gombóccal.

Ha bárki gondol ránk Vele kapcsolatban, kérjük, hogy így tegye, sopánkodásnak és sajnálkozásnak semmi helye nincs,

Benjamin az életünk egyik legszebb ajándéka, és mi igyekszünk méltónak lenni a feladatra, hogy felnevelhessük.

Ezúton kérjük a sajtó képviselőit, hogy tartsák tiszteletben a döntésünket, miszerint ebben a témában csak és kizárólag mi - Benjamin szülei - kívánunk nyilatkozni, azon túl ezzel a témával ne foglalkozzanak.

Továbbá a fenti írás felhasználását, csak annak teljes terjedelmében való idézésének esetében engedélyezzük.

Szinetár Dóra és Makranczi Zalán"
 

Mi az a Down-szindróma?


A Down-szindróma (kevésbé szakszerűen Down‑kór) egy veleszületett kromoszóma-eltérés, ami a 21. kromoszómapár hibás osztódásának következtében jön létre. Középsúlyos vagy enyhe értelmi fogyatékossággal járhat, és különböző testi rendellenességekkel társulhat. A Down-szindróma befolyással van a fizikai és a mentális fejlődésre - van, akinél csak enyhe befolyással bír, van, akinél erősebbel.

A Down-szindrómás emberek egészségi jellemzői, értelmi és egyéb képességei és személyiségvonásai nagyon különbözőek lehetnek. Általában barátságosak, őszinték és nyíltszívűek, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne saját személyiségük, vagy hogy ne reagálnának a környezetükre.

Olvasd el ezt is!
Egy különleges iskola Down-szindrómás, autista gyerekeknek - Ingyenes oktatás a budapesti SOFI-ban »
Imádják a gyerekek a Down-szindrómás óvónőt - Te is beadnád hozzá a gyermekedet? »

Fotó: Instagram/Szinetár Dóra

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2017.10.05