Fotók: Ezt a 7 éves magyar kislányt választották Európa legszebbjének a nemzetközi gyermekszépségversenyen

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Fotók: Ezt a 7 éves magyar kislányt választották Európa legszebbjének a nemzetközi gyermekszépségversenyen Gyermekszépségverseny volt Görögországban, a 3 magyar induló mindegyike ért el helyezést. Kik lettek a legszebbek? Miről szól egy ilyen verseny? Hogyan hat a gyerekre? Egy anyuka véleménye. Szeptember 29-én, a 17. Nemzetközi Gyermek Kulturális Fesztivál záróakkorjaként rendezték meg a Little Miss és Little Mister világszépségversenyt Görögországban.

Több napos fesztivált rendeztek
A több napos fesztivál ideje alatt a versenyzőket Tesszalonikiben a Grand Hotel Palace látta vendégül. 62 gyermek indult a megmérettetésen, melyen többnyire a világ keleti részéről érkeztek versenyzők - a görögök mellett egyebek közt Ukrajnából, Indiából, Fehéroroszországból, Kínából, Grúziából, Fehéroroszországból és Magyarországból is.

Sok nyertest hirdettek
4 életkor-kategóriában választottak nyerteseket: Apró Miss/Mistert 5-6 évesek között hirdettek, a Mini Miss/Mister a 7-9 évesek közül került ki, Kis Miss/Misterré a 10-12 éves gyerekek közül koronáztak egy kisfiút és egy kislányt, míg Tini Miss/Mister címre a 13-16 éves versenyzők pályázhattak, ezek mellett volt az abszolút fődíj is.


A két abszolút győztes, a 11 éves ukrán kislány és a 10 éves román kisfiú

Végül Little Miss Worlddé egy 11 éves ukrán kislányt, Anna Jakimetset koronázták, a fiúk közül pedig 10 éves román Fabian Mario Musuioc kapta meg a Little Mister World címmel járó koronát és az 500 eurót, mely a két fő nyertesnek járt.

Természetesen szinte senki nem távozott üres kézzel - a gyerekeket, akik egyébként nem csak felvonultak a színpadon, de énekes-, tánc vagy egyéb tehetségükkel kápráztatták el a közönséget és a zsűrit - a legkülönfélébb kategóriákban díjazták. Megválasztották például Little Miss/Mister Kedvességet, Eleganciát, Little Miss Olimpiát, vagy éppen a legjobb Topmodelt, Szupermodellt, Divatmodellt.

 
Bognár Alexa és Hauszgénusz Virág az indulás előtt - Virág mint Mini Miss Europe

Tragédia árnyékolja be a magyar kislány sikerét
A 3 magyar induló közül a legjobb magyar eredményt a siófoki hétéves Hauszgénusz Virág hozta, őt választották a legszebb Európai kislánynak - Mini Miss Europe koronáját tették a fejére.

Mint édesanyja, Hauszgénuszné Krisztina a Délmagyar portálnak elmesélte, Virág az ikertestvérével, Kirával kezdett el gyermekszépségversenyekre járni, de sajnos a kislány márciusban elhunyt egy neuroblasztóma nevű daganatos betegség következtében.

- A versenyzést azonban nem hagytuk abba, és ez Virágnak nagyon sokat jelentett abban, hogy feldolgozza a történteket. Már bátran nyit a többi gyerek felé, és Kiráért is harcol. A koronákat mindig hazahozza és az urnájára helyezi, elhalmozza ajándékokkal az emlékhely környékét.

A gyermekszépségversenyek nem csak a külsőről szólnak, mondja az édesanya
Az édesanya egyébként úgy látja, sokan félreértelmezik a gyermekszépségversenyeket. Ezeknek ugyanis nem az a lényege, hogy ki milyen szép, hanem sokat segítenek a gyerekek önbizalmának erősítésében, hiszen a színpad felkészíti őket a nyilvános szereplésekre és emberi kapcsolatok könnyebb kialakítására.


A 3 magyar induló, és egyben díjazott: Anna, Alexa és Virág a versenyen

Virág mellett a 15 éves, nyolcadik osztályos soproni Hackl Anna Szupermodell díjat kapott, és ő koronázhatta meg a többieket. A 10 éves győri Bognár Alexát pedig a Legjobb fotómodellé választották.

A magyar csapat vezetője, Bartalovics Ildikó büszke a gyermekek jó helyezéseire. Mint mondta, azért is számít jónak az eredményük, mert ezen a versenyen nem csak szépnek, hanem tehetségesnek is kellett lenniük.

A legközelebbi hazai verseny novemberben lesz Budapesten, ezt Little Miss Hungary néven rendezik meg.

Forrás: Délmagyar, littlemissworld.com.ua
Fotók: Facebook/Little Miss & Mister Hungary Gyermekszépségverseny, littlemissworld.com.ua

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2017.10.09