Havi horoszkóp októberre szülőknek és gyermekeknek - Milyen változásokra, nehézségekre, örömökre készülj fel októberben?

Iveszics Tünde

Hírek, érdekességek

Iveszics Tünde


Havi horoszkóp októberre szülőknek és gyermekeknek - Milyen változásokra, nehézségekre, örömökre készülj fel októberben? Havi horoszkóp szülőknek, gyermekeknek és babáknak - nem csak az asztrológia szerelmeseinek. Szeretnéd tudni te is, mit üzennek a csillagok neked és a gyermekednek? Olvasd el asztrológiai előrejelzésünket és minden kiderül! 2017 októbere vajon a te hónapod?

Havi horoszkóp szülőknek, gyermekeknek és babáknak - nem csak az asztrológia szerelmeseinek. Szeretnéd tudni te is, mit üzennek a csillagok neked és a gyermekednek? Olvasd el asztrológiai előrejelzésünket és minden kiderül! 2017 októbere vajon a te hónapod?


Havi horoszkóp szülőknek és gyermekeknek - 2017. október

 

Havi horoszkóp októberre szülőknek és gyermekeknek - Milyen változásokra, nehézségekre, örömökre készülj fel októberben? Kos (III. 21 - IV. 19.)

Kos szülők, nagyszülők: Október első hetében rögtön a Kos telihold ad erőt, energiát és lendületet az év további időszakára. Töltődj fel, szívd fel magad és tégy csupa hasznos, előrevivő dolgot! Mindemellett törekedj a harmóniára, hiszen elragadhat ezen energia negatív oldala is, és türelmetlenséget, vitát, veszekedést, hirtelen (és ezzel együtt meggondolatlan) döntéseket is hozhat. Tartsd szem előtt, hogy csakis rajtad áll mire használod az égi hatásokat. 22-én a Mars belép a Mérleg jegyébe. Ez az időszak alkalmas arra, hogy megújítsd párkapcsolatod, hogy romantikázz, vagy esetleg hódíts! Észre kell venned, hogy te is tudsz ragyogni, és képes vagy kisugározni azt a különleges tüzet, ami mindig is benned szunnyadt. A tűz és az érzelmek hullámzása közepette lassan-lassan készülj te is a hűvös, hideg napokra, hisz a november első napja az emlékezésé, az elmúlás elfogadásáé.

Kos gyerekek: A kis Kos-szülöttek remekül veszik az akadályokat, ha iskolások. Feltéve persze, ha elegendő mozgásterük lehet és energiáik a számukra legmegfelelőbb módon vannak levezetve. A kisebbek is szuper cukik, igaz, hogy néha hangosak, mozgékonyak, de annyira elragadóak és inspirálók, hogy viszik magukkal a környezetükben élő összes felnőttet.
 

Havi horoszkóp októberre szülőknek és gyermekeknek - Milyen változásokra, nehézségekre, örömökre készülj fel októberben? Bika (IV. 20 - V. 20.)

Bika szülők, nagyszülők: Október eléggé munkás hónapnak ígérkezik a Bikák számára. Sokszor érezhetik azt, hogy nincs pihenés, ami miatt akár stresszesek is lehetnek. Ezért is fordulhat elő egyre többször, hogy inkább otthon kényeztetik magukat, és többször nyúlnak a hűtőbe (vagy a nasis szekrénybe), mint egyébként. Néha valóban muszáj, hogy jutalmazd vagy kényezted magad, de nem mindegy mivel és hogyan teszed ezt. Ha például késő délután mész edzeni, vagy végzel intenzívebb mozgást, akkor az endorfinszinted annyira megemelkedik, hogy az éhség vagy az édesség utáni vágy is elillan. A hónap elején létrejövő Vénusz – Mars együttállás párkapcsolat, szerelmi élet szempontjából lehet érdekes számodra. Kerüld a vitákat, hallgasd meg a másik felet még akkor is, ha az nehezedre esik! Az október vége a pénzügyek terén lehet kedvező.

A kicsi Bika gyerekek számára ugyancsak fontos a kényeztetés, a kézzel fogható (esetleg megehető) jutalom. Ma már nagyon sok egészséges édesség kapható, ami finom és nyugodtan adható gyermekeknek is. Most taníthatod meg azt is számára, hogy mennyire nagy örömet okoz az, ha ad a másiknak, hiszen annak jó kedve, öröme és boldogsága benne is ugyanazt a jó érzést váltja ki.


Havi horoszkóp októberre szülőknek és gyermekeknek - Milyen változásokra, nehézségekre, örömökre készülj fel októberben? Ikrek (V. 21 - VI. 21.)

Ikrek szülők, nagyszülők: Október közepéig (16-ig) az Ikrek uralkodó bolygója a Merkúr a levegős Mérleg jegyében halad égi útján. Tulajdonképpen minden jól alakul, mindenre van energiád, dolgaid pedig sorra oldódhatnak meg. A hó közepe táján hajlamosabb lehetsz a befelé figyelésre, a lecsendesedésre. Keresheted a lehetőségeket arra, hogy jobban megismerd magad, az embereket és a világot mozgató energiákat. Olvass, beszélgess, keresd az új lehetőségeket, kapcsolatokat, mert most találkozhatsz valamivel (vagy valakivel), ami (vagy aki) nagy hatással lesz rád a későbbiekben! Az idő most még kedvező nagyobb kirándulásokhoz vagy utazásra. Töltekezz a szabadban, amennyit csak tudsz!

Az Ikrek csemeték számára az október érdekes, mozgalmas, élményekkel teli hónapnak ígérkezik. Az őszi szünetben valósággal fellélegeznek, hiszen végre változik a megszokott rend. Mivel őket minden érdekli, beszélgess vele, amennyit csak lehet. Mesélj neki, vidd el színházba, moziba, látogassátok meg a messzi családtagokat, sétáljatok, kiránduljatok, gyűjtsetek faleveleket és közben beszélgessetek, beszélgessetek, beszélgessetek!


Havi horoszkóp októberre szülőknek és gyermekeknek - Milyen változásokra, nehézségekre, örömökre készülj fel októberben? Rák (VI. 22 - VII. 22.)

Rák szülők, nagyszülők: Az október sem szólhat másról a Rák-szülötteknek, mint a családról és a gyerekekről. Ebben a hónapban ez kiemelt terület lesz, és úgy érezheted, hogy bármire képes vagy értük. Hajlamos lehetsz akár arra is, hogy valamely családtag érdekében kimondj, megmondj olyan dolgokat, amik már régóta benned feszülnek. Ez feszültséget generálhat, de ugyanúgy az is baj, ha magadban tartod erőteljes érzéseid. Ha mindent benyelsz, akkor gyomorproblémáid lehetnek. Meg kell találnod a megfelelő alkalmat és átgondolva, belső tengered lecsendesítve mond el aggodalmaid, érzéseid a másiknak. Ebben a hónapban szánj időt a pihenésre is! Mivel az emlékezés fontos szerepet tölt be az életedben, készülj gyermekeddel együtt Halottak napjára, mesélj olyan családtagokról, akikkel gyermeked (vagy unokád) már nem találkozhatott! Bizonyára sok szép emléket tudsz felidézni és megosztani családod tagjaival.

A kis Rák gyermek napjai is remekül telnek. Valahogy kiprovokálják, hogy foglalkozzanak velük. Édesek, aranyosak, a család szeme fénye minden kis Rák csemete. Lehet velük komolyan beszélgetni, képesek sokáig figyelni, emlékeznek olyan dolgokra is, amikre más nem. Őket igazán érdekli a múlt, hogy mi volt régen, milyenek voltak a család azon tagjai, akik már nincsenek az élők sorában. Szánj időt rá és mesélj neki ezekről!


Havi horoszkóp októberre szülőknek és gyermekeknek - Milyen változásokra, nehézségekre, örömökre készülj fel októberben? Oroszlán (VII. 23 - VIII. 22.)

Oroszlán szülők, nagyszülők: Harmóniát, nyugalmat és szépséget hoz az október az Oroszlánok számára. Vitalitásuk a csúcson, kreativitásuk szárnyal, szóval minden adott ahhoz, hogy dolgaik jól alakuljanak. Még a pénzügyek terén is kedvező hatások érvényesülnek. Az Oroszlán nők kisugárzása (legyenek bármilyen korúak!) megsokszorozódik ebben a hónapban, ami több romantikus, szerelmes éjszakát is hozhat számukra. Most megoldódhatnak korábbi párkapcsolati nézeteltérések, mert valahogy könnyebben felülemelkedsz a hétköznapi, csip-csup dolgokon. Mindeközben szánj időt magadra, és pihenj, töltekezz fel testileg és lelkileg, hogy túléld a borús, hideg napokat. Töltekezz a tűz elemmel: egy forró fürdő, esténként gyertyafény, séta az őszi napsütésben vagy egy vörös blúz viselése, mind ezt az energiát erősítik benned.

Az Oroszlán gyerekek most nagyon meg akarják mutatni magukat. Miközben királyi az egész lényük, belül mégis törékenyek. Ez főleg akkor nyilvánul meg, amikor veszítenek. Nagyon figyelj rá emiatt! Keressétek meg közösen azt a területet, ahol valóban meg tud mutatkozni, ahol megnyilvánulhat igazi, királyi ereje, ahol kitűnhet, ahol elismerik! Őt ez hajtja előre, ez inspirálja egész életében.


Havi horoszkóp októberre szülőknek és gyermekeknek - Milyen változásokra, nehézségekre, örömökre készülj fel októberben? Szűz ( VIII. 23 - IX. 22. )

Szűz szülők, nagyszülők: A Szűz jegyűek számára az október energiával és élettel teli hónapnak ígérkezik. A megszokott nyugalmat mozgalmasság, esetleg váratlan dolgok tehetik izgalmassá. Légy bátor, most elindíthatsz új dolgokat, vagy belevághatsz valami szokatlanba. Átalakulhatsz te magad is. Cseréld le a hétköznapi szürkeséget és vedd magad körül színekkel! Mutasd meg magad a világnak, nyílj ki és engedd kicsit el magad. Szórakozz, bulizz, mert neked is kell időnként a felszabadultság, vidámság és könnyedség. Lepd meg a társad valami tőled szokatlannal (mondjuk egy „nem hasznos, nem hétköznapi” ajándékkal). Segít téged ebben a Szűz jegyben együtt álló Kos és Vénusz, majd a Merkúr is, ami 17-én lép be a Skorpió jegyébe. A sok jó mellett jöhet családi konfliktus is, amit nem könnyű megélned. A hónap második felére azonban minden megoldódhat és a helyére kerülhet.

A kis Szűz gyermek számára sem lesz unalmas az október. Főleg, ha a fenti hatásokat kihasználva segítesz neki abban, hogy ő is színesedjen, kinyíljon, megmutatkozzon. Hogy lassanként megértse, nem lehet mindig a szorgos hangya, vagy a lencsét válogató Hamupipőke. Ő is elmehet időnként a bálba muzsikálni vagy táncolni!


Havi horoszkóp októberre szülőknek és gyermekeknek - Milyen változásokra, nehézségekre, örömökre készülj fel októberben? Mérleg ( IX. 23 - X. 22. )

Mérleg szülők, nagyszülők: Az október a Mérlegek számára egy csodás hónapnak ígérkezik. A Nap 22-ig a jegyben jár, közben pedig a Vénusz lép be 14-én a jegybe, amit 22-én a Mars követ. Csupa napfény, ragyogás, szépség és harmónia lenne minden, ha az eget nem árnyékolná be néhány kellemetlen bolygóállás és aspektus, ami olykor megmagyarázhatatlan indulatokat generálhat benned. Aggodalomra azonban semmi okod, hiszen hó végére minden jóra fordul. Ha pedig konfliktusaid adódnak, vedd elő híres diplomáciai érzéked és harmóniára való törekvésed! Ez szinte mindig segít és környezetedet is lenyűgözi. Ebben az időszakban szentelj időt magadra is, pihenj, töltekezz és regenerálódj kedved szerint. Közben pedig figyeld meg a természetet milyen ebben az időszakban, mert valahol benned is ott vannak ezek az őszre, októberre jellemző érzések, gondolatok!

A Mérleg gyermekek számára az október egy szerencsés, jó időszak. Az iskolások jól teljesítenek, a kisebbek pedig nyugodtak, kiegyensúlyozottak. Bár, a Kos telihold őket is megviselheti, de ez csak átmeneti állapot. Alaptermészetük pedig, a harmóniára való törekvés mindig ott lesz bennük, így alkalmazkodó, kedves és bájos gyerekek, ami sok problémán átsegíti őket az életben. 


Havi horoszkóp októberre szülőknek és gyermekeknek - Milyen változásokra, nehézségekre, örömökre készülj fel októberben? Skorpió ( X. 23 - XI. 21. )

Skorpió szülők, nagyszülők: Ebben az évben az október több szempontból is a Skorpiók hava. A Nap 23-án lép be a jegybe, míg előtte, 10-én a Jupiter, a nagy szerencse bolygója lép át a Mérleg jegyéből a Skorpióba. Így szinte minden téren kiteljesedhetnek a Skorpió-szülöttek ebben a hónapban. Az univerzumtól minden lehetséges segítséget megkapnak ahhoz, hogy elérjék céljaikat, hogy végre valóban boldogok legyenek. Egy igazán intenzív, szuper hónap lesz ez, ami sok jót hozhat. Ez valóban ráfért már minden Skorpióra, hiszen volt részük az utóbbi időszakban sok borús napban. El kell hinned, hogy minden jól van, hogy jó úton vagy, és hogy egy angyal rád is vigyáz! Ez az angyal veled van a nehéz helyzetekben és segít neked mindig, mindenben. Mivel a Jupiter a tágulás, a nagy volumenű dolgok jelölője is, te is túlzásokba eshetsz olykor, amire nem árt odafigyelned. Engedd el túlzásaidat, ragaszkodásod úgy, ahogyan az ősszel lehulló falevelek elhagyják az ágat. 

A kis Skorpiók remekül érzik magukat ebben a hónapban, akaratukat pedig szinte gond nélkül érvényesítik. Ebből adódhatnak kisebb, nagyobb problémák, de annyira magával ragadó egyéniségek, hogy ezek nagyon hamar elsimulnak, elfelejtődnek. Bár, egy igazi Skorpió semmit nem felejt, így szülőként nagyon kell vigyáznod arra, hogy mindig igazságos legyél vele és soha ne verd át! Már egészen kicsi korban foglalkoztatja az elmúlás kérdése, így a Halottak Napja számotokra szinte kötelezően gyertyagyújtással, emlékezéssel, meséléssel teljen!


Havi horoszkóp októberre szülőknek és gyermekeknek - Milyen változásokra, nehézségekre, örömökre készülj fel októberben? Nyilas ( XI. 22 - XII. 21. )

Nyilas szülők, nagyszülők: Az október a Nyilasok számára nem biztos, hogy egy nyugodalmasan kellemes, meghatározó események nélküli hónap lesz. A Nyilas jegy uralkodó bolygója, a Jupiter, 10-én lép be a Skorpió jegyébe. Ez a hatás egy éven át tart majd és ez idő alatt több dolgot is hozhat. Elindíthat utadon teljesen más felé, megismertethet misztikus, ezoterikus szemléletekkel, összetűzésbe sodorhat a hatalom valamilyen képviselőjével, vagy te magad emelkedhetsz még magasabbra. A válaszokat a sors adja meg. Mindenesetre légy nyitott, járj éberen, hogy észrevedd a lehetőségeket utadon és mindig a számodra legjobbat válaszd! A családi életben is adódhatnak olyan helyzetek, amik miatt bizonyos kompromisszumokat kell kötnöd. Jóindulatú és optimista hozzáállásod azonban átsegít majd minden felmerülő problémán.

A Nyilas érintettségű gyerekek őszinte és töretlen hite, valamint az élethez való alapvetően optimista, nyitott hozzáállása kápráztatja el környezetük tagjait. Szülőként érdemes figyelned őt. Így értheted meg működésének mozgatóit és kerülhetsz még közelebb hozzá. Ha nyitott vagy, próbálj meg tanulni tőle, hisz felnőttként oly sokszor bezárunk és látjuk sötétebben a dolgokat! Az őszi esték remek alkalmat adnak mesélésre, beszélgetésre, ami mellett azért a mozgalmas társasági életet is igényli a kis Nyilas.


Havi horoszkóp októberre szülőknek és gyermekeknek - Milyen változásokra, nehézségekre, örömökre készülj fel októberben? Bak ( XII. 22 - I. 19. )

Bak szülők, nagyszülők: Ebben a hónapban azt is mondhatnánk, hogy minden az addig megszokott mederben zajlik a Bak szülöttek számára. Jól alakulnak a dolgok a munkahelyen, a családi konfliktusok is elkerülik. Bizonyára már egy ideje dolgozol a problémáid hathatós megoldásán, így minden jó irányba halad. Ha ez nem így lenne, októberben minden égi segítséget megkapsz ahhoz, hogy megoldj dolgokat magad körül. Alkalmad adódhat arra, hogy végre megmutasd magad - ne szalaszd el a kínálkozó lehetőségeket, még ha nem is bízol annyira magadban. Nem csak neked kell tudni, hogy mire vagy valójában képes, hogy hegyeket is tudsz mozgatni, ha kell. Most hatékonyan tervezhetsz minden téren, legyen az egy hosszabb utazás, vagy egy rövid családlátogatás, esetleg egy könnyed baráti összejövetel.

Az erőteljesen Bak érintettségű gyermekek céltudatosabbnak tűnnek októberben, ugyanakkor sokszor feszültebbeknek is. Adódhat ez abból is, hogy mindig tökéletesen szeretnének mindent megcsinálni és nem szeretnék idő előtt feladni kitűzött céljaikat. Így saját korlátaikat is nehezebben élhetik meg. Ez a nagyon kicsiknél is tapasztalható lehet, például egy mozgásforma begyakorlásakor (például fordulás, mászás). Nagyobbaknál a finom motorika (ceruzafogás, rajzolás) terén jöhet elő ez, amikor például a rajza nem lesz olyan szép, mint a másiké. Sok Bak fiúcska ezért nem is rajzol. Sok-sok bátorítás, ösztönzés szükséges ilyenkor!


Havi horoszkóp októberre szülőknek és gyermekeknek - Milyen változásokra, nehézségekre, örömökre készülj fel októberben? Vízöntő ( I. 20 - II. 18. )

Vízöntő szülők, nagyszülők: Októberben nem biztos, hogy minden úgy történik, ahogyan azt te szeretnéd. Akaratod hiába próbálod másokra erőltetni, olykor be kell látnod, hogy kompromisszumok nélkül nem megy. Ez főleg szeretteid körében fordulhat elő, vigyázz hát kapcsolataidra, mert azok törékenyek lehetnek. Légy türelmes, próbáld megérteni a másik felet, fogadd el azt, hogy ő sem tud másképp élni és te sem! Rá kell jönnöd, hogy miközben senki nem tökéletes, valójában mindenki az. Hiszen Isten nem véletlenül teremtett meg bennünket. Mély felismeréseid születhetnek e téren ebben a hónapban. Egyébként (az előbbit leszámítva) egy könnyed, kellemes hónap elé nézel. Felbukkanhatnak régi ismerősök, barátok, megeshet, hogy 1-2 dologban szerencsés fordulat következik be. Kapd elő pozitív, szórakoztató éned és máris mindenki színesebben látja a világot körülötted!

A Vízöntő csemeték is hamar rájönnek, hogy egyediek, különlegesek, szórakoztatóak és kirínak mindenféle sorból. Ezt környezetük is észreveszi, főleg mostanság. Szülőként ismerd fel, miben tehetséges és segítsd szárnyai bontogatásában! Környezetét tesztelgeti, kinél mennyire mehet el, akaratát kinél és milyen eszközökkel érvényesítheti. Így lehet az, hogy egy igazi Vízöntő az akaratérvényesítés legszélesebb palettájával rendelkezik.
 


Havi horoszkóp októberre szülőknek és gyermekeknek - Milyen változásokra, nehézségekre, örömökre készülj fel októberben? Halak ( II. 19 - III. 20. )

Halak szülők, nagyszülők: Októberben a legjobb állások a Halak jegyűeket segítik. Bár, kinek, hogy. Valószínűleg eddig is érdekeltek ezoterikus, spirituális dolgok, de most valami (hát persze, hogy az égiek) fokozottan hajt e terület megismerése felé. A keresgéléssel, vagy a számodra legmegfelelőbb megtalálásával nem kell sietned, mivel egy évig érvényesül ez az erőteljes hatás. Korhatár pedig nincs, bármikor elkezdheted! Úgy, ahogyan az alkotást is. Mindennapjaidban a szenvedély is előtérbe kerülhet. Ha van párkapcsolatod, üde, romantikus és szerelmes éjszakák várnak rád. Családtagokkal kapcsolatban két véglet lehetséges: vagy túl elfogadó vagy túlzottan kritikus lehetsz, nagy (sok esetben túlzó) elvárásokkal. Ne engedd, hogy a két véglet közül valamelyik is elragadjon. Találd meg a középutat, próbálj határokat letenni, egészséges mértékben elfogadni, de főleg megérteni a másikat.

A Halak gyermekek is kreatívak, alkotók. Könnyen inspirálódnak és gyakorta léphetnek át képzeletük mesebirodalmába. Figyelned kell rá nagyon, ugyanis el is veszhet ebben a világban! Ő arra született, hogy az Isteni szeretet nagykövete legyen itt, a Földön. Ez nem könnyű feladat, aminek a súlyát már kicsi korban és érezheti. E miatt törekedhet az égi tökéletességhez hasonló világ földi illúziója felé. Ezért is lehet ő egy igazi angyalka!

Szerző: Iveszics Tünde
Fotók: Pixabay

Iveszics Tünde

Hírek, érdekességek

Iveszics Tünde


2017.10.11