5 év börtönt is kaphat a férfi, aki égő cigarettát dugott 1,5 éves unokahúga szájába - Viccesnek találta az anya is

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


5 év börtönt is kaphat a férfi, aki égő cigarettát dugott 1,5 éves unokahúga szájába - Viccesnek találta az anya is Vádat emeltek a férfi ellen, aki májusban azzal keltett felháborodást, hogy meg akarta cigarettáztatni 1,5 éves unokahúgát, mindezt videóra vette és meg is osztotta egy közösségi portálon. A kislány anyja sem ússza meg - ő egyébként viccesnek találta a dolgot. Annak idején mi is hírt adtunk arról, hogy egy férfi meg akarta cigarettáztatni a saját másfél éves unokahúgát. Most a 24 éves férfit a kerületi ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vád alá helyezte. A gyermek 22 éves édesanyjával szemben kiskorú veszélyeztetésének bűntette a vád.

A férfi házi őrizetben volt
A férfi és a nő - akik testvérek - 2017. május 25-én másokkal együtt egy 20. kerületi lakásban tartózkodtak, és velük volt a nő 18 hónapos gyermeke is. A vádlott férfi egyébként ebben az időben egy vele szemben korábban indult büntetőeljárás alatt állt, és házi őrizetben volt.

A mobiljával rögzítette, ahogy a kis unokahúg szájába cigarettát nyom
A vádirat szerint a férfi a mobiltelefonján bekapcsolt egy élőkép közvetítését lehetővé tevő alkalmazást, meggyújtott egy cigarettát, majd a 18 hónapos unokahúgát az ölébe ültette, és az égő cigarettát több alkalommal a kislány szájába tette, miközben a gyermeket kitartóan arra biztatta, hogy a füstöt "tüdőzze le", amely ellen a gyermek tiltakozott, fintorgott és mindkét kezével hadonászó mozdulatokat tett.

Olvasd el ezt is!
Égő cigarettát dugott unokahúga szájába a férfi és videóra vette »

A kislány anyja viccesnek találta az egészet
Mindezt a kislány édesanyja is végignézte, azonban semmit nem tett annak érdekében, hogy azt megakadályozza - a többi jelen lévővel együtt viccesnek tartotta az egészet.

Az ügy azért derült ki, mert a férfi nem csak videóra vette, amit művelt, de a felvételt meg is osztotta egy közösségi portálon, így az széles körben megismerhetővé vált.

Súlyos asztmás rohamot is kiválthatott volna a kislánynál akár egyetlen slukk is
A vád szerint, amennyiben a másfél éves gyermek a cigarettába akár csak egyetlen alkalommal is beleszívott volna, úgy a légcsövébe, illetve a tüdejébe kerülő dohányfüst akár nyolc napon túl gyógyuló hörgőgörcsöt, asztmás rohamot válthatott volna ki nála, illetve a sértett hadonászó mozdulatai miatt az égési sérülések reális veszélye is fennállt. Mindezen sérülések elmaradása csak a véletlennek volt köszönhető.

Az anya is vétkes
A gyermek édesanyja azáltal, hogy végignézte a testvére cselekményét anélkül, hogy bármit tett volna annak érdekében, hogy azt megakadályozza, a kiskorú gyermeke egészségét súlyosan veszélyeztette.

A férfi jelenleg más ügyben előzetes letartóztatásban van.
Ha a férfit védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés ügyében bűnösnek találják, akár 5 év börtönt is kaphat.

Forrás: ugyeszseg.hu
Fotó: Pixabay

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2017.10.12