Állatként tartották gyerekeiket a Somogy megyei szülők - A legkisebb még beszélni sem tanult meg!

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Állatként tartották gyerekeiket a Somogy megyei szülők - A legkisebb még beszélni sem tanult meg! A Somogy megyei szülők valóban úgy viselkedtek, mint ha nem lennének gyerekeik - nem csak, hogy nem mutatták meg a gyerekeknek, miként kell mosakodni, evőeszközzel enni, de a legkisebb gyermeket még beszélni sem tanították meg. Somogy megyei szülőket ítélt el a Nagyatádi Járásbíróság kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt, derült ki a Kaposvári Törvényszék tárgyalási jegyzékéből.

Szegényes körülmények között éltek, nem törődtek a gyerekekkel
A 35 éves anya és a 27 éves párja gyermekeikkel szegényes körülmények között éltek, és a kicsikkel egyáltalán nem foglalkoztak. Mint a tárgyaláson elhangzott, a gyerekeket szinte állatként tartották, még az alapvető higiéniai ellátást sem kapták meg tőlük - nem mosdatták, nem fésülték őket - ezáltal a testi fejlődésüket is veszélyeztették. Mindemellett védőnő és gyermekorvos sem nagyon látta őket. A szülők valóban úgy viselkedtek, mint ha nem a gyerekeikről lenne szó - nem csak, hogy nem mutatták meg nekik, miként kell mosakodni, evőeszközzel enni, de a legkisebb gyermeket még beszélni sem tanították meg!

Nem jogerős az ítélet
A szülők végül kiskorú veszélyeztetése bűntett és más bűncselekmény miatt álltak bíróság elé: a kiskorú gyermekek kapcsán szülői felügyeleti jogukat megszüntették, az anyát 1 év 4 hónap, az apát 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság. Az ítélet nem jogerős.

Elmeorvosi vizsgálatot rendeltek el
Mint a Somogy Megye Online megtudta, a Kaposvári Törvényszéken felülvizsgálták a nem jogerős ítéletet, ahol még nem született döntés, mert részbizonyítást rendeltek el: új szakvéleményt kell készíteni a párról igazságügyi elmeorvos szakértőkkel. Bár ilyen már korábban is készült, azonban azt nem veheti figyelembe a törvényszék, mert csupán egyetlen szakértő készítette, holott a törvény szerint kettőnek kellett volna eljárnia. Ezt most bepótolják. A tárgyaláson egyébként kiderült, hogy a házaspár azóta Somogyból Dunaújvárosba költözött.
 

Itt kérhetsz segítséget, ha gyermekbántalmazást tapasztalsz a környezetedben


Ha azt gyanítod, hogy a rokonságban, az ismeretségi körödben vagy bárhol egy gyermeket bántalmaznak, elhanyagolnak, a következő helyeken kérhetsz segítséget a gyermeknek - akár névtelenül is.

ORSZÁGOS KRÍZISKEZELŐ ÉS INFORMÁCIÓS TELEFONSZOLGÁLAT (OKIT)
Tel. 0680/20-55-20 (a nap 24 órájában mindenhonnan, minden telefonról hívható ingyenes telefonszám)
Honlap: www.bantalmazas.hu
Email: okit@csbo.hu

KÉK VONAL GYERMEK- ÉS IFJÚSÁGI TELEFON
Telefon: 116-000 (harmonizált európai hívószám)
Nonstop, ingyenes, mobilról is hívható
Honlap: www.kek-vonal.hu
Email: https://www.kek-vonal.hu/index.php/hu/interaktiv-kapcsolatok Itt kell regisztrálni, utána lehet levelet küldeni vagy chaten elmondani a problémát

TELEFONTANÚ PROGRAM
Tel: 0680/555-111 (név nélkül lehet bejelentést tenni a rendőrségen, ingyenesen hívható a nap 24 órájában)
Honlap: http://www.police.hu/hu/ugyintezes/telefontanu

CSALÁD, GYERMEK, IFJÚSÁG KIEMELTEN KÖZHASZNÚ EGYESÜLET
Cím: 1064 Budapest, Podmaniczky utca 75.
Telefon: (06)1-225-3526
Honlap: www.csagyi.hu
E-mail: csagyi@csagyi.hu
Iroda, levelezési cím: 1023-Budapest, Bécsi út 3-5., 3. emelet, 31. ajtó

Forrás: seol.hu, kaposvaritorvenyszek.birosag.hu
Fotó: Pixabay

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2017.10.17