9 hónapos kisbabájához vágta a távirányítót az apa, mert dühítette a sírása - Bíróság előtt kell felelnie tettéért

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


9 hónapos kisbabájához vágta a távirányítót az apa, mert dühítette a sírása - Bíróság előtt kell felelnie tettéért Gyermekbántalmazás: Felsírt hajnalban a kisbabája, a feldühödött apa nekivágta a távirányítót, a kisgyermek 8 napon belül gyógyuló sérülést szerzett. Most könnyű testi sértés bűntette miatt állhat bíróság elé. A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy nő és élettársa - akik egy 9 hónapos gyermek szülei - ellen.

Az anya, az apa együtt éltek Debrecenben 9 hónapos kisbabájukkal. A ház egyik szobájában külön ágyon aludt a férfi és egy másik ágyon az élettársa a kisgyermekkel.

Sírt a kisgyermek, ez dühítette fel az apát kora reggel
2017. február 26-án reggel 6 órakor a gyermek felriadt és sírni kezdett. A sírás hangjára felébredt az apa, aki dühös lett, így felkapta az ágya mellett lévő televízió távirányítót, és azt a kisgyermek felé dobta. A kisbabát a bal arcán, a szeme mellett találta el. A gyermek 8 napon belül gyógyuló bevérzéses könnyű sérülést szenvedett.

Könnyű testi sértés a vád
A csecsemő életkorából adódó fizikai, szellemi állapota miatt a hatályos jogszabály alapján védekezésre képtelen személynek minősül, ezért a tettét elismerő férfi ellen az ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Debreceni Járásbíróságra. A tárgyalás mellőzésére irányuló vádiratban közérdekű munkabüntetés kiszabására tettek indítványt.
 

Verés a gyermeknevelésben - van helye?


Odacsapni a kisbabának, gyereknek - van-e olyan helyzet, hogy indokolt lehet?
Bár sajnos sok szülő, dühében vagy tehetetlenségében odacsap a gyereknek, a pszichológusoknak az a véleménye, a verés jobban árt mint használ és a gyermeknevelésben nincs helye!

Olvasd el cikkeinket a témában:
A csecsemő rázásának, dobálásának veszélyei »


Egy-két atyai pofon nem árt a gyereknek? Hatékony lehet a verés a gyermeknevelésben? Kutatási eredmények »

Szabad-e néha odacsapni a gyereknek, ha nem fogad szót vagy veszélyeset csinál? Pszichológus véleménye »

Forrás: Ügyészség
Fotó: Pixabay

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2017.10.18