Havi horoszkóp novemberre szülőknek, gyerekeknek - Milyen változásokat hoz az idei ősz neked és gyermekednek?

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Havi horoszkóp novemberre szülőknek, gyerekeknek - Milyen változásokat hoz az idei ősz neked és gyermekednek? Havi horoszkóp szülőknek, gyermekeknek és babáknak - nem csak az asztrológia szerelmeseinek. Szeretnéd tudni te is, mit üzennek a csillagok neked és a gyermekednek? Olvasd el asztrológiai előrejelzésünket és minden kiderül! 2017 novembere vajon a te hónapod?

Havi horoszkóp szülőknek, gyermekeknek és babáknak - nem csak az asztrológia szerelmeseinek. Szeretnéd tudni te is, mit üzennek a csillagok neked és a gyermekednek? Olvasd el asztrológiai előrejelzésünket és minden kiderül! 2017 novembere vajon a te hónapod?


Havi horoszkóp szülőknek és gyermekeknek - 2017. november

 

Havi horoszkóp novemberre szülőknek és gyermekeknek - Milyen változásokra, nehézségekre, örömökre készülj fel novemberben? Kos (III. 21 - IV. 19.)

Kos szülők, nagyszülők: A Kos jegy uralkodó bolygója, a Mars egész hónapban a Mérleg jegyében halad égi útján. A Mérleg többek között a harmónia, a romantika, a művészetekhez való vonzalom, valamint a mérlegelés jelölője. Nem csoda, ha a Kos jegy szülöttei novemberben bizonytalanabbak, többet tipródnak egy-egy kérdésen, mint általában szoktak. Szívesebben mennek azonban most színházba, hangversenyre, galériába vagy támogatnak művészettel kapcsolatos tevékenységeket, esetleg maguk kezdenek el valamilyen rég vágyott kreatív munkát.

Mivel a Mérleg a párkapcsolat jelölője is, résen kell lenned és időben visszafogni magad, mert hamar elszakadhat az a bizonyos cérna. Figyelned kell a kommunikációdra, néha tényleg jobb szemben, egyenesen kimondani dolgokat, most viszont lehet, hogy ezzel nem fogsz célba érni! November 11-én teljesedik ki egy remek állás, ami sok jót hozhat a hónap további részében. A Kosban álló Uránuszra fényszöget vet a Nyilasban álló Szaturnusz, amihez a Hold is csatlakozik egy rövid időre. Ezen a napon minden lehetséges! A dolgok maguktól oldódhatnak meg, minden jól alakul és csodás, megérzésekkel teli napok jönnek számodra.

Kos gyerekek: A kis Kos szülöttek bájosak, vagányak és ugyanolyan mozgékonyak, mint mindig, hiszen ez alaptermészetükből fakad. Egyébiránt az ősz beköszöntével valahogy kicsivel bújósabbak, ragaszkodóbbak, mint egyébként (a fent említett állásokat ők is érezhetik). Mindenszentekkel és Halottak napjával kapcsolatban nyíltan, őszintén beszélhetsz vele az elmúlásról, ha már nagyobbacska. Gyújtsatok gyertyát ezen a napon és emlékezzetek, ha van olyan a családban, aki már nem lehet közöttetek!
 

Havi horoszkóp novemberre szülőknek és gyermekeknek - Milyen változásokra, nehézségekre, örömökre készülj fel novemberben? Bika (IV. 20 - V. 20.)

Bika szülők, nagyszülők: November a Bika jegy szülöttei számára igazi brutál hónapnak ígérkezik. Erőteljes érzelmek, kompromisszumképtelenség, megmagyarázhatatlan indulatok, hevesség, szerelem és szenvedély bármelyike előjöhet, illetve lehet meghatározó ebben a hónapban. Először a Bika jegyben kiteljesedő telihold (november 4. hajnala) hatása lesz érezhető. Ez után pár nappal, 7-én lép át a Vénusz a Skorpió jegyébe, majd 13-án a Jupiterrel randevúzik a szerelem bolygója. Szóval, nem csoda, ha minden Bika érintettségű mély érzelmeket él át novemberben. Felerősödhet a biztonság iránti vágy, ezzel együtt pedig a ragaszkodás érzésekhez, emberekhez vagy bizonyos tárgyakhoz.

A telihold remek alkalom a méregtelenítésre, akár testi, akár lelki vonalon, hiszen az érzelmi/lelki mérgektől való megszabadulás nagyon fontos mindenki életében. Fokozottabban lehet igényed a fizikai kényeztetésre, például egy kellemes masszázsra vagy egy profi kozmetikai kezelésre. Hajlamos lehetsz saját magad vagy mások érzelmi életében elmélyedni, esetleg vájkálni. A Skorpió-Bika tengely ellentmondásos, szélsőséges kérdéseket boncolgathat benned is. Ilyenek például: kényelmes biztonság és izgalom, befogadás, megőrzés és elengedés, kiegyensúlyozottság és érzelmi labilitás, életigenlés és depresszív lehangoltság. Nézz hát bátran szembe magaddal!

A kicsi Bika gyerekek életét is felpezsdítik az égi állások és a teliholdat bizonyosan megérzik ők is. Megmagyarázhatatlan feszültséget élhetnek át, ami a legkisebbeknél nyűgösséget, több hisztit, nehezebb alvást hozhat. Ha már nagyobb, nyugodtan beszélgess vele az elmúlásról, a halálról! Élet és halál - tulajdonképpen erről szól a Skorpió-Bika tengely, ami fura módon, de segítheti a legkisebbeket (és mindenki mást) is abban, hogy megértsék az élet (olykor nem könnyen elfogadható) törvényeit. 


Havi horoszkóp novemberre szülőknek és gyermekeknek - Milyen változásokra, nehézségekre, örömökre készülj fel novemberben? Ikrek (V. 21 - VI. 21.)

Ikrek szülők, nagyszülők: Az Ikrek uralkodó bolygója, a Merkúr november 5-én lép át a Nyilas jegybe. Az alapjában nyitott Ikrek még nyitottabb és lelkesebb, sőt hevesebb lehet. Emiatt adódhatnak kisebb kellemetlenségek, hiszen nem mindig tudsz tapintatos lenni. Ez az időszak alkalmas lehet arra, hogy elintézz régóta halasztott dolgokat, elutazz valahová, vagy egyszerűen csak tervezd a közeli vagy a kicsit távolabbi jövőt. Ha egyébként stresszes a munkád, most azt is valamivel jobban fogod bírni (csak ugye a kommunikációdra kell kicsit jobban ügyelned).

Összefuthatsz olyan valakivel, akivel már régen beszéltél, vagy találkozhatsz valakivel, aki nagy hatással lehet rád, esetleg elindíthat valamilyen új irány felé. Légy résen, és figyelj! Az is lehet, hogy csak utólag jössz rá arra, hogy az a valaki milyen nagy hatással volt rád ezekben a napokban. Előbbieken kívül is seregnyi szuper bolygóállás lesz segítőd utadon novemberben, amik előre mutatnak, támogatnak téged mindenben (17-én Mars szextil, 25-én Uránusz trigon). A sok jó mellett a Neptun szólhat bele az Ikrek dolgaiba oly módon, hogy félrevezet, elhitet, eltüntet vagy éppen elsumákol. Itt bármelyik oldalon lehetsz! November 28-án pedig Merkúr-Szaturnusz együttállás jön, ami segít ráfókuszálni, komolyabban venni, együttműködni, de szociálisan érzékennyé is tehet ezekben a napokban. 

A nagyobbacska Ikrek gyerkőcök felületesek, csapongóak lehetnek. Óriási lelkesedéssel vághatnak bele dolgokba, a hév azonban hamar alábbhagyhat. Tulajdonképpen csak azzal akarnak foglalkozni, ami igazán érdekli őket. Viszont fantáziájuk meglódul és szinte már fantaszta történeteket mesélhetnek, ha érdeklődést tapasztalnak. Utazz vele a képzelete világába, próbáld megérteni őt, hisz csak akkor fogadja el finom terelgetésed, ha vele tartasz. A kicsik főleg érzelmi, szociális téren mutathatnak intenzív fejlődést. 


Havi horoszkóp novemberre szülőknek és gyermekeknek - Milyen változásokra, nehézségekre, örömökre készülj fel novemberben? Rák (VI. 22 - VII. 22.)

Rák szülők, nagyszülők: A november a Rák jegyűek számára egy izgalmas, eseményekkel teli hónapnak ígérkezik. Ezek az izgalmak azonban nem csak pozitívak lehetnek, hanem adódhatnak aggodalomból, kisebb betegségből, a családi kassza leterheltségéből, párkapcsolati nézeteltérésekből vagy egyéb napi gondokból. Itt az ideje, hogy foglalkozz a lelki békéd megteremtésével! Néha ehhez vissza kell húzódnod és feltankolnod lelkileg, érzelmileg. A módszerek tekintetében, teljesen szabad a választás, a lényeg, hogy elfeledkezz a napi gondokról és boldognak, elégedettnek érezd magad. Ehhez talán elegendő lehet egy forró, illatos fürdő, egy jó könyv, egy színház vagy koncertélmény is.

Számodra bizonyára nagyon fontos az advent és a karácsony, hiszen ez az időszak tele van szeretettel, elfogadással, örömmel, boldogsággal. Kezd el a készülődést már most, így biztosan mindenkinek a legmegfelelőbb ajándékot fogod beszerezni vagy elkészíteni. Talán ebben a hónapban még lesz elegendő időd arra, hogy saját magad készíts apró, de annál beszédesebb és személyesebb ajándékot szeretteidnek vagy a hozzád közel állóknak. A neten vadászhatsz ötletekre, amit karácsonyig még bőven meg is valósíthatsz. Készülj november 18-ra, hiszen a Skorpió-újhold rád is varázslatos hatással lesz!

A nagyobbacska Rák gyermekek is szívesen bevonhatók az ajándék készítésbe. Tervezgessetek együtt, így valóban bőven lesz időtök arra, hogy mindenféle, akár extrém ötleteket is meg tudjatok valósítani. Emellett pedig még elmélyültebb, szívet melengető beszélgetések fogják teletankolni ebben a rohanó világban a kis Rák csemete érzékeny, törékeny lelkét. A legkisebbek pedig sodródnak az árral és ámulattal néznek a világ csodáira. Csak rajtad áll, hogy ezt a világot milyennek mutatod be számára és a sodrás egy hurrikán, vagy egy csendes, csörgedező patak lesz-e számára. 


Havi horoszkóp novemberre szülőknek és gyermekeknek - Milyen változásokra, nehézségekre, örömökre készülj fel novemberben? Oroszlán (VII. 23 - VIII. 22.)

Oroszlán szülők, nagyszülők: Az Oroszlán jegy szülöttei számára a november egy teljesen átlagos és kellemes hónapnak ígérkezik. Tehát minden a megszokott rendben zajlik. Jól bírod a kihívásokat, a terhelést, a munkádat most könnyebben és kicsit lazábban tudod végezni, mégis jönnek az eredmények. A családban is minden rendben van, csupán a gyermekeddel lehetnek kisebb-nagyobb szócsatáid, problémáid. Itt említeném meg egyik kedvenc könyvem, ami Rákos Péter, Jegyek és játszmák című írása. (A játszmákról Eric Berne: Emberi Játszmák című könyvében olvashatsz részletesen!)

Szóval, az Oroszlán szülöttek egyik kedvelt elfoglaltsága lehet a „Végszó” címet viselő játszma. A játékban két, egyaránt dominanciára törekvő (általában) családtag vesz részt, a győztes pedig az lesz, aki a vitában az utolsó szót kimondja. Nagy valószínűséggel te is belementél már ilyen vitákba, miközben meg sem fordult a fejedben, hogy valójában ez egy játszma. Egy szó, mint száz, ne bonyolódj meddő vitákba és próbáld felismerni a viták mögötti mozgató erőket! Ehhez több égi konstelláció és aspektus is segítségedre lesz novemberben. A hónap 11. és 13. napja különösen erős hatású lehet számodra!

Az Oroszlán gyerekek is előszeretettel játszmázhatnak. Ilyen az előbb említetten kívül a „Macska farka”, amikor is a jellegzetesen Oroszlán beállítottságú csemete látszólag apró semmiségekkel bosszantja a másikat. Amikor a másik számon kéri ezt, ő nemes egyszerűséggel és csodálkozó, ámuló tekintettel, sőt, kissé neheztelve jegyzi meg, hogy nem érti mi a baj, amikor ő nem is csinált semmit. E játszmák alapja az ingeréhség, hiszen ebből nyerheti ki a kis Oroszlán a tüzet, ami elemi energiája. A lényeg, hogy szüksége van a tűzre, a történésre, a kihívásra, a megmutatkozásra, arra, hogy ő legyen a reflektorfényben. Ezt el kell fogadnod, de szeretettel terelgetheted is, hogy ne legyen öntelt, nagyzoló, provokatív felnőtt.


Havi horoszkóp novemberre szülőknek és gyermekeknek - Milyen változásokra, nehézségekre, örömökre készülj fel novemberben? Szűz ( VIII. 23 - IX. 22. )

Szűz szülők, nagyszülők: A Szűz bolygója a Merkúr 5-én lép be a Nyilas jegybe. A hónap elejének másik meghatározója lehet még a Bika-telihold 4-én. A hónap végén, 28-án a Merkúr együtt áll majd egy rövid ideig a Szaturnusz bolygóval. Tehát izgalmas lehet a hónap eleje és vége a Szűz jegyűek számára. Hogy miért is? Vegyük sorra! 1. A Nyilas-Merkúr lelkesedést, nagyban gondolkodást, a dolgok filozofikus megközelítését, kalandvágyat és utazást is hozhat. A kommunikációban kissé erőszakosabb lehetsz, a saját igazadat próbálhatod a másikra erőltetni, amiből adódhatnak konfliktusok is, ha nem figyelsz. 2. A Bika-telihold segít élvezni az életet, sőt végre támogatást is kapsz a megérdemelt lazításhoz, az élet élvezetéhez. Segíthet az állás új irányok felé nyitni, valamint elengedni.

Megérezheted, hogy mire nincs szükséged és mire van. A Nap fénye megvilágít most olyan tudattalan tartalmakat, amikre eddig nem láthattál rá, erre pedig lelki fejlődésed érdekében nagy szükséged van. 3. A Merkúr-Szaturnusz együttállás már egy nehezebb konstelláció, mivel a Szaturnusz a fegyelem, a korlátok, a nehézségek, a szabályozás, gátlás, a ridegség jelölője. Ne gondolj rosszra, hiszen például megfontoltan hozhatsz komoly döntéseket, amik meghatározóak a jövődben számodra, de ezekben a napokban keményebben tudsz dolgozni is. Szkeptikusságod és kritikus hajlamod előtérbe kerülhet, tehát e téren érdemes résen lenned! 

A kis Szűz gyermek is kapkodja a fejecskéjét ebben a hónapban. Meg akar felelni, de lehet, hogy most valahogy nem megy úgy neki, ahogyan szeretné. Nyelve is csípősebb, ha már nagyobb, azonnal kimondja, amit gondol. Neked kell megtanítanod arra, hogy hogyan kommunikálhat úgy, hogy nem okoz másnak szomorúságot az észrevételeivel, amik szinte minden esetben helytállóak. A kicsik nyugisabbak, telihold idején lehetnek nyűgösebbek, érzékenyebbek. 


Havi horoszkóp novemberre szülőknek és gyermekeknek - Milyen változásokra, nehézségekre, örömökre készülj fel novemberben? Mérleg ( IX. 23 - X. 22. )

Mérleg szülők, nagyszülők: A Mérlegek számára ebben a hónapban a Mars lesz a meghatározó energia vagy üzenethordozó. A Vénusz 7-én lép ki a jegyből, maga mögött hagyva az erőszak és a harc bolygóját, ami megnehezítheti a békére és harmóniára törekvő Mérlegek életét. A te életed nem kell, hogy csatamező legyen. Használd a Mars energiáját az akaratod érvényesítésére, arra, hogy kiállj magadért, hogy az igazad vagy mások igazát békés eszközökkel, hatékony kommunikációval tudd képviselni! Használd a tüzet a szerelemben!

Forró éjszakák várnak rád, ne hagyd kihűlni a hitvesi ágyat! Ha nincs partnered, most nem biztos, hogy bevonzol valakit. Bármilyen nehezedre is esik, menj el sportolni, vagy valamiképpen vezesd le a feszítő energiákat, amik benned dúlnak. Gyermekeddel is türelmetlenebb lehetsz, pedig egyébként kerülöd a bántó megjegyzéseket és a büntetést is. Hó közepén többször is elpattanhat az a bizonyos húr, ekkorra érdemes valamilyen jutalmazós napokat beiktatni, hogy ne is legyen alkalmad az ütközésre. Szinte hasonló dolgokat hozhat a Skorpió jegyében járó Vénusz is, így semmin ne csodálkozz ebben a hónapban!

A Mérleg gyerekek is valahogy mások, mint egyébként. Még az addig áldott jó gyerek is rosszalkodhat, feszegetheti a határokat, amit nem biztos, hogy mindenki jól kezel. Most igazán sok türelem kellhet hozzá. No, de ezek a napok sem tartanak örökké! Alapjában szép és okos minden Mérleg gyermek. A lényeg nála is, hogy vezesse le a feszítő energiákat és tanuljon meg együttműködően, másokra figyelve, mások igényeit is figyelembe vevően (vagyis asszertívan) kommunikálni. Nála pedig a beszéd egész életében meghatározó lesz, ezért sem mindegy, hogyan kommunikál másokkal. 


Havi horoszkóp novemberre szülőknek és gyermekeknek - Milyen változásokra, nehézségekre, örömökre készülj fel novemberben? Skorpió ( X. 23 - XI. 21. )

Skorpió szülők, nagyszülők: Ez is egy szuper hónap lesz a Skorpiók számára! Több nap is szerencsés lehet számukra: 11, 13 és 18. A jegyben haladó Jupiter 13-án kerül együttállásba a Vénusszal. Hagyományosan a Jupiter a Nagy Szerencse, a Vénusz pedig a Kis Szerencse bolygója, így lehet nagyon szerencsés ez nap számodra. Nyugodtan tesztelheted is a szerencsédet, még akkor is, ha egyébként nem vagy nagy szerencsejátékos. 18-án a Skorpió-újhold tölt fel, ad új lendületet az év további szakaszára. Ha készen állsz rá, valódi megújulást hozhat ez az állás.

A november amúgy is a te hónapod, a természetben a megállás, az emlékezés ideje. Állj meg te is és nézz magad mögé, majd magadba. Újulj meg kívül és belül egyaránt, fedezd fel spirituális oldalad, nézz szét lelked legmélyebb bugyrában, hogy készen állj a további fejlődésre! Köss békét magaddal, szeretgesd meg azt a kisgyermeket, aki már csak az emlékeidben él, de ott van valahol benned, elbújva, félve, összetörve. Ehhez például egy belső utazás adhat segítséget. Számot vethetsz azzal is, hol állsz a lelki, spirituális fejlődés lépcsőjén. Ha pedig feljebb szeretnél lépni, akkor itt az ideje annak, hogy átgondold, mit tettél ennek érdekében, milyen képességek, tulajdonságok birtokában vagy és hogyan haladhatnál tovább. Nem könnyű ez, de te arra születtél, hogy elvarázsolj magad körül mindenkit különleges adottságaiddal.

A kis Skorpiók is lubickolnak az érzelmek, indulatok tengerében. Viharos egy időszak lehet ez számukra is. Mivel most ők is fogékonyabbak, tanítgasd őt, segítsd abban, hogy kibontakoztassa különleges képességeit, hogy ki tudjon nyílni és a világ elé tudja tárni, ami benne rejlik. Az elmúlt hónapban már említettem, hogy vele kötelező beszélgetni a Mindenszentek és a Halottak napjáról. 


Havi horoszkóp novemberre szülőknek és gyermekeknek - Milyen változásokra, nehézségekre, örömökre készülj fel novemberben? Nyilas ( XI. 22 - XII. 21. )

Nyilas szülők, nagyszülők: Megint egy szuper, mozgalmas hónap jön a Nyilasok számára. A törvény szigorú őre, a rend és a fegyelem megtestesítője, valamint az idő ura, a teljesítmény számon kérője, a Szaturnusz még mindig a jegyben jár. Ez téged is komolyságra, összeszedettségre figyelmeztet az élet minden területén. A Nap 22-én lép be a jegybe, és ezután jön el igazán a Nyilasok ideje. Hó elején (5-én) a Merkúr lép át a Skorpióból, majd a jegyben lehagyva a Napot, 28-án együttállásba kerül a Szaturnusszal. A Merkúr így szinte egész hónapban segíti a kommunikációdat, ami kicsit fel is gyorsulhat ebben az időszakban. Kimondod, amit gondolsz, nem kertelsz.

Ez a hónap összességében arról szól, hogy ne légy könnyelmű, gondold meg mit mondasz másoknak, rakj rendet magad körül és magadban is! A november 11. egy csodálatos nap lehet számodra. Minden sikerülhet, amit elterveztél, amit már rég óta el akartál érni. Vágj bele, kezd el, csináld meg! Ráadásul ez egy szombati nap lesz, így lehetőséged lesz kikapcsolódni, töltődni, magadra figyelni kicsit. Ne hagyd ki, megérdemled! És hát nem lehet elfeledkezni ebben a hónapban sem a Skorpió jegyében járó Jupiterről, amiről az előző hónapban már írtam pár sort. Ahogyan pedig az égen, benned és körülötted is mozgalmas, izgalmas dolgok várhatóak. 

A Nyilas érintettségű gyerekek talán csak a szigort és a korlátokat érzik ebben a hónapban. A legcélravezetőbb nála a következetesség a határok meghúzása terén. Bizonyos dolgokban nem baj, ha nem vagy megengedő, ha szigorú vagy és keménynek tűnsz. A kis Nyilas érezni fogja az emögött lévő feltétel nélküli szeretetet. És ha ezt érzi, mindenre képessé válik, még akkor is, ha adott helyzetben hisztit, vagy ellenkezést tapasztalsz nála. Használd ki az egyre hosszabbra nyúló estéket és beszélgess vele, akár még komoly, felnőtt témákról is. Hidd el, ő mindent ért!


Havi horoszkóp novemberre szülőknek és gyermekeknek - Milyen változásokra, nehézségekre, örömökre készülj fel novemberben? Bak ( XII. 22 - I. 19. )

Bak szülők, nagyszülők: Mivel a Plútó még mindig a jegyben van, nem lesz könnyű ez a hónap sem. De ezt a Bakok már megszokhatták. Ki kell hát használni minden hónapban a szuper, könnyedséggel teli napokat, ami a te lelkedet is fénybe és derűbe borítja. S, hogy ezek a napok konkrétan mikor lesznek? El kell hinned, hogy csak rajtad múlik, melyik napot hogyan éled meg. Ha reggel úgy ébredsz, hogy ma minden rendben lesz, elfogadom, amit a sors utamba hoz, bármi is legyen az, ha megérted, hogy minden esemény a te fejlődésed szolgálja és érted van, akkor minden napodat a fény fogja beragyogni. De ha küzdesz a sors ellen, öncélú érdekeid vezérlik tetteid, gondolataid, akkor tényleg nehéz lesz megélni a valódi boldogságot.

Egyébként ebben a hónapban két dátumot emelnék ki, a hó 4., 11. és 18. napját, ami harcos, küzdelmes dolgokat, belső feszültséget hozhat. Nem lesznek könnyűek ezek a napok, ezért kell reggel feltöltekezve ébredned és elhinned, hogy minden jól fog alakulni. Muszáj megengedned néha magadnak kellemes, kényeztető dolgokat, pláne ha úgy érzed eleged van mindenből. Szóval, nyugi! Előbb vagy utóbb minden megoldódik! 

Az erőteljesen Bak érintettségű gyermekekben is lehet feszültség ebben a hónapban. Nehezebben aludhat, nagyon bosszanthatja, ha valamit nem tud megcsinálni, vagy nem úgy sikerül, ahogyan ő azt szerette volna. Elkél a biztatás és a bátorítás, persze a feltétlen szeretet mellett. Már a legkisebbeknek is adhatóak kisebb, de annál fontosabb feladatok, amik növelik az önbizalmát és a hitét önmagában. Neki is el kell hinnie, hogy napjait saját maga teheti szebbé, derűsebbé, boldogabbá, ehhez pedig a mintát te adod számára. Légy hát olyan minta, akire felnézhet minden téren!


Havi horoszkóp novemberre szülőknek és gyermekeknek - Milyen változásokra, nehézségekre, örömökre készülj fel novemberben? Vízöntő ( I. 20 - II. 18. )

Vízöntő szülők, nagyszülők: A november a Vízöntők számára szerencsés hónapnak ígérkezik. Életed szinte minden területén jól alakulnak a dolgaid, hiszen az égiek segítenek neked. Segít neked a Nap, a Jupiter, a Vénusz és az Uránusz is. Mindegyik a maga módján. Zseniális megérzéseid, ötleteid lehetnek, sugárzó, energikus és lendületes vagy, univerzális törvényeket érthetsz meg, de képes vagy remekül koordinálni mindent otthon, és a munkahelyeden is. Anyagi problémáid is megoldódni látszanak.

Ez az időszak alkalmas arra is, hogy tegyél a karriered érdekében, hogy kezedbe vedd a sorsod és ne csak várj a szerencsédre. Mert hiába kapsz segítséget az égiektől, tenned is kell a boldogulásod érdekében. Szóval röpülnek a napok és minden jól alakul! Többnyire szabadnak és könnyűnek érzed magad. Ebben a nagy szabadságban azonban most nehezebben viseled, ha korlátoznak, ha valaki rád telepszik, ha számon kérnek, ha megmondják mit, hogyan kellene tenned. Jobban teszed, ha ezeken felülemelkedsz vagy kicsit kilépsz ezekből a szorító kapcsolatokból egy szusszanásnyi időre, hogy töltekezz - például az elemeddel, a friss levegő illatával. Az sem baj, ha ilyenkor valami szokatlan, akár másokat meghökkentő dolgot teszel (persze a törvényes kereteken belül).  

A Vízöntő gyerkőcökre alapjában két véglet lehet jellemző. Az egyik esetben annyira szabad akar lenni és szabadulni mindenkitől és minden kötöttségtől, hogy abszolút reménytelen a megfelelő korlátok közé szorítása. Az is lehetséges, hogy annyira extrém módon ragaszkodik a szeretett édesanyához, hogy szinte már abnormális módon válik levakarhatatlanná. Szülőként, nagyszülőként a te dolgod megtanítani számára azt hogyan élheti meg a szabadságot egészséges mértékben úgy, hogy ne érezze azt fullasztónak, ugyanakkor képes legyen elviselni az ésszerűen meghúzott határokat. Ehhez pedig neked kell a szabadságot jól megélve példát mutatni neki. E mellett pedig beszélgess vele világmegváltó dolgokról, mesélj neki amennyit csak tudsz rövid, számára tanulságos meséket!
 


Havi horoszkóp novemberre szülőknek és gyermekeknek - Milyen változásokra, nehézségekre, örömökre készülj fel novemberben? Halak ( II. 19 - III. 20. )

Halak szülők, nagyszülők: Novemberben megint csak több bolygó segíti a Halak jegyűeket. Főleg a hónap vége felé lehetnek nagyon kellemes, szuper (sőt szerencsés) napjaid. A Skorpió-újhold 18-án rád is nagy hatással lesz. Mivel ez épp hétvégére esik, így remek alkalmat kínál arra, hogy végre időt szakíts magadra. Hogy fordulj kicsit befelé, hogy minden figyelmed befelé irányítva nézd meg mi van lelked legmélyebb, eldugott zugaiban. Remek és hatékony technika erre például a meditáció. Itt az idő, hogy megvizsgáld többek között azt is, hogyan telned a napjaid, kivel hogyan állsz, mi újság az életeddel, és ha szükséges, változtass is dolgokon.

Ehhez most erőteljes lökést adhat az újhold. Új perspektívák tárulhatnak fel előtted, ráláthatsz a világra és a világodra kicsit másképp, észrevehetsz új, kínálkozó lehetőségeket. Így teljesülhetnek be rég áhított vágyaid, s így haladhatsz egy magasabb szintű boldogság, egy magasabb szintű spirituális tudatosság elérése felé. Vedd észre a lehetőségeket! Szakadj hát ki a hétköznapok unalmas szürkeségéből, ne engedd, hogy összecsapjanak fejed felett a hullámok, engedj meg magadnak pihentető, töltekező napokat. Elmehetsz például egy termálfürdőbe, wellness központba, ahol ráadásul elemeddel, a vízzel töltekezhetsz.

A Halak csemetékkel valahogy mindig történik valami. Elesik, beüti, elhagyja, elfelejti. Esetlennek és gyámoltalannak tűnhet, de valójában ő is nagyon jól tudja, mit akar. Egy biztos, mindenképpen meg akar felelni. Azt szeretné, hogy mindenki feltétel nélkül elfogadja, mert ő is elfogad mindent és mindenkit feltételek nélkül. Elfedheti azonban eredeti késztetéseit óriási igyekezetével, szorgalmával. Nagyon kell rá figyelni, az biztos. A Halakról egyébként is köztudott, hogy ők a hiperérzékeny művészlelkek. Tanulj tőle, tanítsd és segítsd a tehetségét kibontakozni!  

Szerző: Iveszics Tünde
Fotók: Pixabay

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2017.10.30