Olyan forró vízben fürdette a férfi a gyereket büntetésből, hogy megégett a bőre - Az anya pedig hagyta, most börtönbe kerülhet

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Olyan forró vízben fürdette a férfi a gyereket büntetésből, hogy megégett a bőre - Az anya pedig hagyta, most börtönbe kerülhet Súlyosan elhanyagolta gyermekeit egy anya, az élettársával együtt: a piciket nem fürdették, nem kaptak rendes ruhát, bezárták őket a spájzba és rendszeresen meg is verték őket - most bíróság előtt kell felelniük. Súlyosan elhanyagolta gyermekeit egy anya és élettársa: a piciket nem fürdették, nem kaptak rendes ruhát és rendszeresen meg is verték őket, tudatta az Ügyészség.

A 22 éves budapesti nővel szemben kiskorú veszélyeztetése, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértése, valamint segítségnyújtás elmulasztása a vád. A nő akkori élettársát, egy 19 éves férfit a gyermekek bántalmazásával is vádol az ügyészség.

Súlyosan elhanyagolták a gyerekeket
A nő és a férfi 2016 márciusától éltek élettársi kapcsolatban - ekkor a nő kisfia 3 éves, kislánya pedig másfél éves volt. A vádirat szerint együttélésük alatt - 2016 márciusa és 2016 júniusa között - a gyermekek nevelését és gondozását súlyosan elhanyagolták, részükre megfelelő ruházatot nem biztosítottak, nem fürdették őket, és a minimális higiéniai körülményeket sem biztosították számukra.

Bezárták őket a spájzba, hogy nyugodtan bulizhassanak
A két gyermeket több alkalommal bezárták a spájzba vagy egy szobába azért, hogy ők a barátaikkal zavartalanul tudjanak italozni és szórakozni. Ilyenkor a zenét is felhangosították, hogy ne hallják a kisgyermekek sírását.

A férfi rendszeresen verte a piciket, az anya nem avatkozott bele
A nő élettársa a vád szerint rendszeresen bántalmazta is a gyermekeket, és előfordult, hogy annak következtében mindkét gyermek kisebb zúzódásos sérüléseket szenvedett. Volt olyan eset is, amikor a férfi a kisfiút olyan forró vízben fürdette, hogy azzal a gyermeknek nyolc napon belül gyógyuló bőrsérüléseket okozott. Bár a bántalmazásokról az anyának tudomása volt, a gyermekei védelmében semmit sem tett.

Az anya beadta a gyerekeket egy gyermekotthonba
A nő végül 2016 júniusában a gyermekeket - úgy, hogy a kislányon ekkor is sérülések nyomai voltak – beadta egy budapesti gyermekotthonba és az ideiglenes hatályú elhelyezésüket, illetve nevelésbe vételüket kezdeményezte.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a vádiratban mindkét vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt. A kerületi ügyészség emellett indítványozza az anya szülői felügyeleti jogának megszüntetését is.

Forrás: ugyeszseg.hu
Fotó:

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.01.16