Megharapta a nő a gyereket, és kitépte kezéből a telefonját a metróaluljáróban - Most 3 év börtönre ítélték

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Megharapta a nő a gyereket, és kitépte kezéből a telefonját a metróaluljáróban - Most 3 év börtönre ítélték Egy 20 éves nő megharapott egy 14 éves fiút, majd elvette a telefonját, és veréssel fenyegette meg, ha nem hagyja békén - 3 év 2 hónap letöltendő börtönbüntetést kapott, de az ügyész súlyosbításért fellebbezett. A 20 éves nő egy hónappal ezelőtt egy 14 éves fiútól azzal az ürüggyel kérte el a telefonját, hogy szeretne azon felhívni valakit, majd amikor a gyerek megpróbálta azt visszakérni, megtámadta őt. Az ügyészi indítvány alapján a bíróság a nőt végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte.

A vádlott nő 2017. december 15-én délután a Budapest V. kerület, Kálvin téri metróaluljáróban odament a fiúhoz, akitől pénzt kért, majd beszélgetni kezdett vele. Ezalatt a IX. kerület, Ráday utcáig sétáltak, ahol a nő azt kérte tőle, adja kölcsön neki a telefonját addig, amíg azon felhív valakit.

Azt mondta, segítséget kér - ehelyett eltette a telefont
A fiú ebbe beleegyezett, de csak úgy, hogy a saját kezében tartja a telefont, amíg a nő telefonál. A nő azonban a gyerek akarata ellenére kivette a kezéből a telefont, amit a fiú többször megpróbált visszakérni. Addig huzakodtak a készüléken, míg a nő megharapta a gyerek ujját, majd megragadta a telefont, eltette a táskájába és elindult.

A fiú azonban nem adta fel: egy ideig még követte a nőt és kérte vissza a telefonját, ám a nő akkor már azt állította, az a telefon az övé, és ha a gyereknek ez nem tetszik, akkor akár meg is verheti.


Képünk illusztráció

Gyorsított eljárás alatt ítélték el
A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség – a Budapesti V. kerületi Rendőrkapitányság által teljesített gyors és szakszerű nyomozás eredményeként – a nőt rablás bűntette miatt gyorsított eljárásban, a gyanúsítástól számított 30 napon belül bíróság elé állította.

A tárgyaláson lefolytatott bizonyítás alapján megállapították a vádlott bűnösségét: a bíróság 3 év 2 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte, valamint 4 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától.

Súlyosbításért fellebbezett az ügyész
Az ítélet nem jogerős; az ügyész a vádlott terhére, súlyosításért, a kiszabott börtönbüntetés tartamának felemelése végett fellebbezett. A vádlott és a védő enyhítésért jelentett be fellebbezést. A bíróság ügyészi indítványra a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartotta a vádlott előzetes letartóztatását.

Forrás: ugyeszseg.hu
Fotó: Pixabay (illusztráció)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.01.18