Szén-monoxid-mérgezés: meghalt egy 12 éves kisfiú egy eldugult kémény miatt! - Hiába próbálták újraéleszteni

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Szén-monoxid-mérgezés: meghalt egy 12 éves kisfiú egy eldugult kémény miatt! - Hiába próbálták újraéleszteni 12 éves kisfiú halt meg szén-monoxid-mérgezésben Kisnaményban, 16 éves nővére kórházba került. A szén-monoxid feltehetően az eldugult kémény miatt halmozódott fel a házban. Mik a szén-monoxid-mérgezés tünetei? Miért életveszélyes? Feltehetőleg szén-monoxid-mérgezésben halt meg egy ember a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisnaményban, egy sérültet pedig kórházba szállítottak - közölte az MTI-vel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szombat hajnalban. Később kiderült, két gyermekről volt szó.

Két gyerek szenvedett szén-monoxid-mérgezést
Az épületben vegyes tüzelésű kályha üzemelt. Ketten lettek rosszul, egyikük az eszméletét is elvesztette, és az ő életét a mentők már nem tudták megmenteni. A másik sérültet kórházba vitték.

A helyszínre riasztott fehérgyarmati hivatásos tűzoltók még szellőztetés után is jelentős szén-monoxid-koncentrációt mértek az ingatlanban - derült ki az OKF szombati közleményéből.

Szén-monoxid-mérgezés: 12 éves kisfiú halt meg a hétvégén egy rossz kémény miatt! - Hiába próbálták újraéleszteni
Forrás: MTI

A kisfiút álmában érte a halál
Az RTL Klub vasárnapi híradása már pontosabb információkkal szolgált: kiderült, hogy a szerencsétlenül járt személy egy 12 éves kisfiú volt, akire a szomszédok találtak rá eszméletlen állapotban. Feltehetően a kémény dugulhatott el és a szobában felhalmozódott a szén-monoxid, ez okozta a kisfiú tragédiáját, akit álmában ért a halál.

Az anyjuk csak éjjel ért haza
Az édesanya, aki egyedül nevelte a két gyermeket, a közeli kórházban a testvérét látogatta meg, ezért hagyta magára a gyerekeit. Amikor azonban éjjel hazaért, már senki nem nyitott ajtót.

Mint Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője elmondta, a fiú 16 éves nővére rögtön oxigénterápiában részesült és jelenleg a nyíregyházi kórházban kezelik.
A kisfiút focicsapata és iskolája is gyászolja.

Olvasd el ezt is!
Szén-monoxid mérgezés tünetei - Mit kell tudnod a színtelen-szagtalan gázról? Milyen készülékek lehetnek életveszélyesek? »

Forrás: MTI, RTL Klub
Fotó: Pixabay (illusztráció!)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.01.29