Életveszélyesen kihűlt a kisfiú, mert az anyja magára hagyta télen egy fűtetlen szobában - Nem ez volt az első alkalom, hogy nem figyelt rá

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Életveszélyesen kihűlt a kisfiú, mert az anyja magára hagyta télen egy fűtetlen szobában - Nem ez volt az első alkalom, hogy nem figyelt rá A hároméves kisfiút durván elhanyagolták a szülei: többször megsérült, de nem vitték orvoshoz, volt, hogy leforrázta magát, de akkor sem látta orvos. Most három év börtönt kapott az anyja. Jogerősen három év börtönre ítéltek egy baranyai anyát, élettársa pedig másfél év börtönt kapott gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés és kiskorú veszélyeztetése miatt - tájékoztatta a Pécsi Ítélőtábla február 7-én, szerdán az MTI-t.

Elrendelték a nő ellen korábban kiszabott 6 hónap fogházbüntetés végrehajtását is. Az ítélőtábla ezzel helybenhagyta a Pécsi Törvényszék elsőfokú ítéletét.

Magukhoz vették a kisfiút
A jogerős tényállás szerint a gyermekotthonban felnőtt 24 éves nőnek 2011-ben fia született, aki nevelőszülőkhöz került. Ezután élettársi kapcsolatot létesített a másodrendű vádlottal, és a 2012-ben született újabb gyereket közösen nevelték. 2013 végén elhatározták, hogy magukhoz veszik az első gyermeket, aki 2014 januárjában, 3 évesen hozzájuk is került.

Több sérülés is érte a kisgyereket, mégsem vitték orvoshoz
A még nem szobatiszta kisfiút ezután napokon belül több kisebb sérülés érte, egyszer pedig elesett a zuhanyzóban, beverte a fejét, és közvetett életveszélyes sérülést szenvedett, de a vádlottak nem vitték orvoshoz.

Amikor 2014. január 21-én fürdetés közben egyedül maradt a gyerek, 80 fokos vizet engedett magára, égési sérüléseket szenvedett, de ekkor sem vitték orvoshoz. Január 26-ára virradóra pedig a kisfiú több órát töltött egy fűtetlen szobában, emiatt reggelre kihűlt. A vádlottak délelőtt kihívták a mentőket, akik életveszélyes állapotban vitték kórházba a gyermeket.

A bírósági közlemény szerint azt nem lehetett kétséget kizáróan bizonyítani, hogy a vádlottak szándékosan bántalmazták volna a kisfiút.

Forrás: MTI
Fotó: Pixabay (illusztráció)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.02.08