Termékvisszahívás: ha ilyen gyerekitalt vettél, ne add a gyermekednek, és te se idd meg! - Fel is robbanhat az üvege a kezedben

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Termékvisszahívás: ha ilyen gyerekitalt vettél, ne add a gyermekednek, és te se idd meg! - Fel is robbanhat az üvege a kezedben Termékvisszahívás: robbanásveszélyes gyerekpezsgőt hív vissza a Nébih. A termék élesztővel fertőződött, ezért fennáll a veszélye, hogy megnő a pezsgős palack belső nyomása, ami végül szétrobbanthatja az üveget. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) a RASFF rendszeren keresztül értesült arról, hogy élesztővel szennyezett - és a gázképződés következtében „robbanásveszélyes” - gyermekpezsgőt hívott vissza az osztrák METRO.

Az osztrák hatóság bejelentése szerint, vállalati önellenőrzés alapján visszahívják a "Kindersekt Disney Die Eiskönigin, Traube"  és a "Kindersekt Disney Mickey Mouse, Traube" 0,75 literes kiszerelésű gyermekpezsgők bizonyos tételeit, a termékek élesztővel való szennyeződése miatt.

A termék adatai:
Márka: „Kindersekt Disney Die Eiskönigin, Traube”  és „Kindersekt Disney Mickey Mouse, Traube”
Tételszám: nem ismert
Kiszerelés: 0,75 liter
Minőség-megőrzési idő: 2019.10.23.
RASFF referenciaszám: 2018.0306



Az osztrák hatóság azért döntött a termékek visszahívása mellett, mert a fermentációs folyamat folytatódása esetén előfordulhat a pezsgős palack belső nyomásának növekedése, ami végül szétrobbanthatja az üveget.

A kifogásolt gyermekpezsgőkből 5 magyar fogyasztó is vásárolt Ausztriában 1-1 üveggel, akiket az osztrák METRO levélben értesít.

A Nébih felhívja a lakosság figyelmét, hogy aki vásárolt a fenti azonosítókkal ellátott árucikkből, saját biztonsága érdekében ne fogyassza azt el!

Forrás, fotók: Nébih

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.02.12