Ezt a mosolygós Down-szindrómás kisfiút választották az év babájának! - Ilyenre eddig nem volt példa

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Ezt a mosolygós Down-szindrómás kisfiút választották az év babájának! - Ilyenre eddig nem volt példa Egy Down-szindrómás kisfiút választott a Gerber bébiételgyártó az év babájának - így 2018-ban a kis Lucas mosolyog majd a bébiételes üvegekről a vásárlókra. A cég 90 éves történelmében ilyenre még nem volt példa. Egy Down-szindrómás kisfiút választott a Gerber bébiételgyártó az év babájának - így 2018-ban a kis Lucas mosolyog majd a bébiételes üvegekről a  vásárlókra.

Minden baba Gerber-baba akar lenni
A Gerber bébiételgyártó cégnél nagy hagyomány, hogy valódi kisbabák arcképét teszik a bébiételeikre. A cég 1928-as alapítása óta eltelt mintegy 90 évben rengeteg szülő küldte be kisbabájának fotóját abban a reményben, hogy hátha az ő gyermeküket találják érdemesnek a babaételes üvegekre.

Ezt a mosolygós Down-szindrómás kisfiút választották az év babájának! - Ilyenre eddig nem volt példa
A kis Lucas nyertes fotója

90 év alatt először lett Down-szindrómás baba a nyertes
2010 óta pedig hivatalos fotóversenyt hirdetnek a vállalatnál, hogy szabályozott keretek között választhassák meg az az évi Gerber-bébit. Idén, a 8. Gerber Baby Fotóverseny nyertese egy Down-szindrómás kisfiú lett, aki tündéri mosolyával rögtön levette a zsűrit a lábáról. A 18 hónapos Lucast több mint 140 ezer jelentkező fotója közül választották az év babájának. Ráadásul a cég történetében először került ki győztesnek egy Down-szindrómával küzdő kisgyermek.


Lucas a Today Show-ban

A szülők is büszkék a kisfiukra
Amellett, hogy egy évig Luca fotója lesz majd látható a bébiételen és a cég online és nyomtatott reklámjaiban is felbukkan majd, a kisfiú családja 50 ezer dollárral is gazdagodott. A szülők természetesen örültek a pénznyereménynek is, de ennél is nagyobb öröm számukra, hogy úgy érzik, gyermekükön keresztül sikerül megmutatni a világnak, a különféle fogyatékkal élők is csodálatos emberek és képesek megváltoztatni a világot.


Lucas a szüleivel

- Bár Lucasnak Down-szindrómája van, de ő mégis elsősorban Lucas, a kisfiam, aki - amellett, hogy elbűvölő a személyisége - ugyanazokon a fejlődési fázisokon megy keresztül, mint a többi kisgyerek... Reméljük, hogy ha felnő és visszatekint erre az időszakra, akkor büszke lesz magára, és nem szégyenkezik majd, hogy Downos - mondta el a kisfiú anyukája a Today tévés magazinban.

Forrás: The Washington Post
Fotó: Instagram/Gerber, The Washington Post

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.02.19