Úgy megverte ötödikes iskolatársát egy hatodikos fiú, hogy az szegycsonttörést szenvedett! - A pénzét akarta elvenni

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Úgy megverte ötödikes iskolatársát egy hatodikos fiú, hogy az szegycsonttörést szenvedett! - A pénzét akarta elvenni Két hatodikos gyerek két ötödikest terrorizált: megverték őket és elvették a pénzüket, mégsem lehet a tetteseket teljes mértékben felelősségre vonni. Ügyüket Debrecenben tárgyalják. A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség ellenük rablás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon, adta hírül az Ügyészség.

Két ötödikes gyereket terrorizáltak a hatodikosok
A vádirat szerint az I. és a II. rendű vádlott hatodik osztályos tanulók, akik 2016. november 18-ától több napon keresztül terrorizáltak két 12 éves, ötödik osztályos gyermeket, tőlük rendszeresen pénzt követeltek, őket megveréssel fenyegették. A vádlottak 2016. november 22-én a sértetteket megrugdosták és leköpték, amiért nem adtak nekik pénzt.

A vádirat szerint a két hatodikos gyerek 2016. november 24-én, a délelőtti órákban, az iskolai büfénél észrevette, hogy az általuk terrorizált kisdiákok egyike egy 2000 forintos bankjegyet tesz a zsebébe, azonban még a pulton maradt a gyerek 150 forintja, amit az odalépő II. rendű vádlott felkapott, majd társával együtt kifutott az udvarra.

El akarták venni a pénzüket
A 12 éves sértett tartott attól, hogy a vádlottak megpróbálják tőle elvenni a kétezresét, ezért azt az iskolatáskájába rejtette, és a táskát a folyosón betakargatta a ruhájával.

Röviddel ezután a két hatodikos odament hozzá, és felszólította, hogy adja át nekik a pénzét, nyomatékosításképpen pedig egyikük hátrafeszítette a karját. Ekkor jelen volt a másik, a vádlottak által szintén terrorizált gyerek is, a másik vádlott az ő torkát pedig megragadta.

Mindkét vádlott átkutatta a sértettek ruházatát, majd mivel pénzt nem találtak, az egyik sértett zsebéből kivettek húsz darab, összesen 200 forint értékű édességet. Ezután elengedték a terrorizált gyerekeket azzal, hogy másnapra hozzanak nekik pénzt, mert ha nem, nagyobb bajuk lesz.

Megverték a gyerekeket az udvaron, hogy megtalálják a pénzt
Mivel a vádlottak tudták, hogy az egyik terrorizált gyereknek van 2000 forintja, ezért kis idő múlva utánuk mentek az udvarra, ott őket elgáncsolták, majd a fejüket egy vakondtúrásba nyomták. A földön fekvő kisdiákokat többször megrúgták, illetve az egyik gyermeket nagy erővel mellkason ütötték. Ekkor ismételten átkutatták mindkettőjük ruházatát, azonban a kétezrest most sem találták meg.

Szegycsonttörést szenvedett az ötödikes gyermek
A bántalmazás miatt az egyik 12 éves sértett szegycsonttörést szenvedett, mely sérülés nyolc napon túl gyógyuló, ténylegesen hat hét. A vádlottak ugyanezen sértettnek a lopással 350 forint kárt is okoztak, amely nem térült meg.

Megszüntették a nyomozást a zsarolás és a verés miatt, mivel gyerek az elkövető
A nyomozó hatóság a folytatólagosan, társtettesként elkövetett zsarolás bűntette és a súlyos testi sértés bűntette miatt indított nyomozást gyermekkor miatt, a törvény erejénél fogva, megszüntette.

A rablás miatt vonják a tetteseket felelősségre
A hatályos jogszabályok értelmében viszont a rablás bűntettét megvalósító, tizenkettedik életévét betöltő személy büntetőjogi felelősségre vonható, ezért a Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség rablás bűntette és  más bűncselekmény miatt a vádiratban mindkét vádlott kapcsán javítóintézeti nevelés elrendelését indítványozta, továbbá mindkettőjük esetében az okozott kár erejéig vagyonelkobzás elrendelésére tett indítványt.

Forrás: ugyeszseg.hu
Fotó: Freepik

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.02.27