Éheztették, molesztálták, állatok között tartották gyerekeiket éveken át a baranyai szülők! - Most hoztak ítéletet az ügyükben

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Éheztették, molesztálták, állatok között tartották gyerekeiket éveken át a baranyai szülők! - Most hoztak ítéletet az ügyükben A szülők rendszeresen elhanyagolt, piszkos ruhában küldték a gyerekeket iskolába, óvodába. Etetésükről sem gondoskodtak, gyakran voltak éhesek, a szomszédoktól kértek ételt. A szülők a gyerekeknek azt mondták, hogy dohányzással, alkohollal csillapítsák éhségüket. Jogerősen tizenhárom és tíz év fegyházbüntetésre ítélt kedden a Pécsi Ítélőtábla egy baranyai házaspárt, akik bántalmazták, molesztálták és elhanyagolták kiskorú gyermekeiket.

A táblabíróság az MTI-vel közölte, hogy a másodfokú bíróság a 40 éves büntetett előéletű, Baranya megyei férfit és 34 éves feleségét kiskorú veszélyeztetésében és szemérem elleni erőszakban találta bűnösnek.

Több gyermekük született, borzalmasan bántak velük
A jogerősen megállapított tényállás szerint a pár házasságából több gyermek született, akiket nem gondoztak és neveltek megfelelően. Rendszeresen elhanyagolt, piszkos ruhában küldték őket iskolába, óvodába. Etetésükről sem gondoskodtak, a gyerekek gyakran voltak éhesek, a szomszédoktól kértek ételt. A vádlottak a gyerekeknek azt mondták, hogy dohányzással, alkohollal csillapítsák éhségüket. Az is előfordult, hogy a szobában disznót és nyulat tartottak.

Szexuálisan is bántalmazták őket
A tábla kiemelte, hogy a vádlottak rendszeresen bántalmazták a gyermekeket: a hat gyermekük közül öttel szemben pedig "súlyosan szeméremsértő cselekményeket is elkövettek, részben erőszakot alkalmazva".

A Pécsi Törvényszék tavaly áprilisi elsőfokú ítéletében a férfit 15 év, párját pedig 13 év fegyházra ítélte.

Enyhítették a szülők büntetését
A másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla az idő múlására, az előzetes letartóztatásban töltött hosszabb időre, valamint a nő esetében a férjére tett terhelő vallomására tekintettel a kiszabott büntetést 13 és 10 év fegyházra enyhítette.

Forrás: MTI
Fotó: Pixabay (illusztráció)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.02.28