Ceruza fúródott a kislány combjába játék közben - Az orvosok hetekig nem jöttek rá, miért nem tud lábra állni

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Ceruza fúródott a kislány combjába játék közben - Az orvosok hetekig nem jöttek rá, miért nem tud lábra állni Eredetileg a kislány kabátzsebében volt egy ceruza, de olyan szerencsétlenül esett el az iskolai szünetben, hogy az íróeszköz eltört, átfúrta a kabátját és a nadrágját is, végül egy 5 centis darab belefúródott a combjába. Az orvosok hetekig nem jöttek rá, miért nem tud lábra állni. Eredetileg a kislány kabátzsebében volt egy ceruza, de olyan szerencsétlenül esett el az iskolai szünetben, hogy az íróeszköz eltört, átfúrta a kabátját és a nadrágját is, végül egy 5 centis darab belefúródott a combjába. Az orvosok hetekig nem jöttek rá, miért nem tud lábra állni.

A mindszenti kislány, Barbara édesanyja a Délmagyarnak mesélte el kálváriájukat - mint mondta, az eset még januárban történt, és bár többfelé, több orvosnál is jártak, senki nem vette észre a beletört ceruzadarabot a gyerek lábában.

Háziorvost és több kórházat is megjártak
Először a háziorvosnál jártak, aki továbbküldte őket a szentesi kórházba. Ott csupán néhány szálkát szedtek ki a sebből, majd fertőtlenítés után bekötözték, és pár naponta visszarendelték kötözésre.

A seb azonban nem gyógyult, sőt, a kislány állapota rosszabbodott, így átküldték Hódmezőváráshelyre - az ottani kórházban antibiotikumos kezelést és ismét csak kötözést ajánlottak nekik, ráadásul Barbarának be kellett volna feküdnie, de ebbe az édesanya nem ment bele.

Több hét elteltével Szegeden fedezték fel a ceruzát
Még egyszer jártak itt kötözésen, de mivel a kislány sebe egyre csúnyább lett - feldagadt, és már váladékozott is -, a háziorvos Szegedre küldte őket további kivizsgálásra. Itt megröntgenezték, és végre felfedezték a baj okát: a több mint 5 centis ceruzadarabot, ami körül már tályog is kialakult. Végül február 20-án műtötték meg Barbarát, és kioperálták belőle a ceruzát.

- El sem merem képzelni, mi lett volna a vége, ha nem küldenek bennünket Szegedre. A kislányom minden orvosnak elmondta, amikor nyomkodták a sebet, hogy szúr, de egyikben sem merült fel, hogy alaposabban megvizsgálják. Nekem kellett volna mondanom, hogy csináljanak röntgent? - háborgott az anyuka a lapnak, és azt is megemlítette, azon gondolkozik, hogy ügyvédet fogadnak, és pert indítanak a két kórház ellen.

A hódmezővásárhelyi kórház nem nyilatkozott az ügyben, a szentesi kórház vezetője viszont megszólalt a lapnak: mint hangsúlyozta, a kezelő orvos kereste ugyan a ceruzát vagy maradványait a kislány combjában, de "egyértelmű információkkal nem rendelkezett a hollétéről", mindemellett pedig a rutinszerűen végzett röntgenezéssel nem mutatható ki a ceruza, ehhez speciális beállítás szükséges.

Forrás: Délmagyar.hu
Fotó: Pixabay

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.03.01