Titokban megszülte, majd brutálisan megölte kisbabáját az érdi anya - Most hoztak ítéletet az ügyében

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Titokban megszülte, majd brutálisan megölte kisbabáját az érdi anya - Most hoztak ítéletet az ügyében Nyolc év hat hónap börtönre ítéltek első fokon egy nőt, aki Érden 2015 végén megölte újszülöttjét, majd a holttestet több mint egy évig rejtegette. Két másik gyermekének felügyeleti jogát nem vették el tőle. Nyolc év hat hónap börtönre ítéltek első fokon egy nőt, aki Érden 2015 végén megölte újszülöttjét, majd a holttestet több mint egy évig rejtegette - tájékoztatta a Budapest Környéki Törvényszék hétfőn az MTI-t.

Titkolta a terhességét
A közlemény szerint a vádlott 2015-ben lett terhes, ezt azonban eltitkolta a családtagjai elől, akik a súlygyarapodását pajzsmirigybetegségének tulajdonították.

Élve született a kisbabája, de megölte
A vádlott a lakhelye előtti bokorban adott életet a gyermeknek. Amikor a csecsemő felsírt, a nő betömte a száját, összekötötte a lábát, zacskóba és körülbelül húsz szemeteszsákba tette, majd a holttestet egy vászontáskában először szekrénybe, később a használaton kívüli kutyaólba rejtette. A holttestet a család 2017 januárjában találta meg, akkor értesítették a rendőrséget.

A bíróság tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés miatt ítélte el az asszonyt, első fokon 8 év 6 hónap börtönbüntetést kapott. Az ügyész súlyosításért a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Két gyermekét nem vették el tőle
Az ügyészség indítványozta a vádlott előzetes letartóztatását és a két élő gyermekével kapcsolatos szülői felügyeleti joga megszüntetését, a bíróság azonban elegendőnek tartotta a lakhelyelhagyási tilalmat és meghagyta szülői felügyeleti jogait.

Forrás: MTI
Fotó: Freepik

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.03.06