A család kutyája támadt rá az otthon lévő kisgyermekre! - Olyan súlyosan megsérült, hogy nem tudták megmenteni az életét

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


A család kutyája támadt rá az otthon lévő kisgyermekre! - Olyan súlyosan megsérült, hogy nem tudták megmenteni az életét A család kutyája ismeretlen okból támadt rá az otthon tartózkodó kisgyermekre, és úgy megharapta, hogy a gyermek életét nem sikerült megmenteni. Bár a kutya az ember barátja, az állattartásra még szolid fajok esetében is fokozottan oda kell figyelni, nehogy tragédia legyen a vége...

Az udvarban támadta meg a kutya a gyermeket
A rendőrség információi szerint március 13-án, kedd délelőtt történt a tragédia. A Nyúl községben élő család kutyája - eddig ismeretlen okból - rátámadt az otthon lévő gyermekre.

A kisgyermek belehalt a sérülésekbe
A gyermek a harapás következtében súlyos sérüléseket szenvedett, életét az orvosok sem tudták megmenteni, a kórházban belehalt sérüléseibe.

Nyomoz a rendőrség
Az eset további részleteiről egyelőre nem érkeztek információk - annyit tudni, hogy a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett emberölés vétségének gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

FRISSÍTÉS! - Kiderült, egy másfél éves kislány az áldozat
A Magyar Gyermekmentő Alapítvány is hírt adott az esetről, március 13-án délután ezt posztolták a Facebook-oldalukon:

Gyakran hangzik el, hogy "a mi kutyánk nem harap". Sajnos azonban nem egyedi eset, hogy a család saját kutyája támadja meg a gyermeket, ezért hívjuk fel erre a figyelmet mai nagyon szomorú esetünk ismertetésével, amely Nyúl községben történt. Egy másfél éves kislány sérült meg fején életveszélyesen, mert megharapta saját kutyájuk. Ellátásunk és a szállítás során többször is újraélesztést kellett végeznünk. Kórházba érkezés után a kisded sajnos minden küzdelem ellenére belehalt sérüléseibe.
 

A legfontosabb tudnivalók, ha kutyát fogadsz be vagy tartasz


A Nébih honlapján elérhető egy részletes dokumentum a felelős állattartásról, annak jogszabályi előírásairól - néhány lényeges információt mutatunk.

1. Vásárláskor/befogadáskor ne csak az legyen a szempont, hogy mennyire aranyos a kutya, hanem az is, hogy mennyiben tudja a gazdi biztosítani számára az ideális életkörülményeket.

2. Szintén törvényi kötelesség biztosítani, hogy az eb se más állatot, se embert harapásával vagy egyéb módon ne veszélyeztethessen.

3. Alapkövetelmény az eb megfelelő táplálása és szabad mozgásának biztosítása, ezek az egészsége szempontjából alapvető fontosságúak.

4. A kutyákat is be kell oltani a különböző őket veszélyeztető betegségek ellen. A veszettség elleni kötelező oltást és a kombinált oltásokat évente meg kell ismételni, de a veszélyesebb kórokozók ellen is érdemes oltást kérni.

5. A kutya tisztán tartása szintén fontos: a rendszeres fürdetésen kívül az eb házát, szőnyegét és közvetlen környezetét is időről-időre ki kell takarítani, mint egészségügyi, mind higiéniai okokból.

Forrás: police.hu, kedvelemazebem.blog.hu
Fotó: dogsaholic.com (illusztráció)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.03.13