Ezért ne téveszd egy pillanatra se szem elől a gyermeked! - Egy ötéves kislány beleesett a benzinkút iszapfogó aknájába

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Ezért ne téveszd egy pillanatra se szem elől a gyermeked! - Egy ötéves kislány beleesett a benzinkút iszapfogó aknájába Míg apukája mosta a kocsiját a benzinkúton, ötéves kislánya beleesett az iszapfogó berendezés aknájába. A benzinkút üzemeltetője több foglalkozási szabályt megszegett, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével emeltek ellene vádat. A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat egy benzinkút üzemeltetője ellen, akinek a mulasztása miatt egy gyermek az iszapfogó aknába esett, adta hírül az Ügyészség.

A vád szerint a férfi egy üzemanyagtöltő állomást üzemeltet, amely mellett egy önkiszolgáló autómosó található.

A kislány játszott, amíg apukája mosta a kocsiját
Egy autós 2017. áprilisában a benzinkút önkiszolgáló autómosójához ment, ahol a személygépkocsija mosásához kezdett, miközben a vele lévő ötéves gyermeke a mosó melletti füves területen játszott.

Ezen a területen volt a benzinkút olajleválasztó és iszapfogó berendezése, amely a földbe süllyesztve került kialakításra úgy, hogy azokat egy-egy körülbelül hatvan centiméter átmérőjű műanyag fedél fedte.



Beleesett az iszapfogó aknába
Az iszapfogó berendezés fedele azonban nem volt sem megfelelően rögzítve, sem elkerítve, így a műanyag fedlapok elmozdultak, amikor a kislány rajtuk játszott, ő pedig beleesett az aknába, és elsüllyedt az abban lévő folyékony anyagban.

Szerencsére édesapja rögtön észrevette, hogy a kicsi lány beleesett az aknába, ezért azonnal a segítségére sietett, és sikerült is kiemelnie onnan. A baleset következtében a gyermek nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett el.

A benzinkút üzemeltetője a hibás
A benzinkút üzemeltetője több foglalkozási szabályt megszegett, így többek között nem tett eleget üzemeltetői, munkáltatói kötelezettségének akkor, amikor a berendezéseknél nem gondoskodott azok fedlapjainak felülvizsgálatáról, műszaki karbantartásáról, javításáról, kicseréléséről. Foglalkozási szabályszegéseivel a gyermek életét, testi épségét és egészségét közvetlenül veszélyeztette.

A benzinkút üzemeltetője ellen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével emeltek vádat.

Forrás, fotó: ugyeszseg.hu

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.03.28