Játszótér, futtató, kutyamosó és vizes élménymedence: Ilyen lett a kutyás élménypark a Városligetben!

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Játszótér, futtató, kutyamosó és vizes élménymedence: Ilyen lett a kutyás élménypark a Városligetben! A kutyákat játszófelületek, futtató-labdázó tér, vizes élménymedence, kutyamosó várja a Hermina úti kutyás élményparkban, amit hamarosan átadnak a nagyközönségnek. A napokban elkezdődik a kutyás élménypark tesztüzeme, pár héten belül pedig mindenki előtt meg is nyílik a több mint 5000 négyzetméteren kialakított kutyás park - közölte a Liget Budapest Projekt zöldfelületi fejlesztéseinek miniszteri biztosa az M1 aktuális csatorna április 3-i, keddi műsorában.

Persányi Miklós elmondta, hogy a tesztüzem alatt a kiválasztott kutyák és gazdáik használhatják a parkot, a tapasztalatok alapján pedig kijavítják az esetleges hibákat. A próba-kutyajáratásokat a 120 centiméter magas kerítés mellől bárki figyelemmel követheti - tette hozzá.

Régi épületek helyén hozták létre
Hangsúlyozta, hogy a kutyás park helyén korábban - az évek során feleslegessé vált - épületek álltak (egyebek közt egy állatorvosi rendelő), ezek lebontásával növekedett a zöldfelület.


A kutyás élménypark látványterve

A park vezető tervezője, Szloszjár György korábban egy fórumon elmondta, a kutyás élménypark a Hermina út melletti, egykori állatorvosi rendelő helyén valósult meg, ahol az ebek és a gazdik is kényelmesen játszhatnak, pihenhetnek együtt. A kerítéssel ellátott területet egy 10 méter széles, magas cserjés, zöldfelületi sáv is elválasztja a Hermina úttól, így kevésbé zajos, ezenfelül elég védett lesz.

Igazi paradicsom a kutyáknak
A kutyák számára játszófelületek, agility-elemek kaptak itt helyet, a gazdákat padok, kényelmes utcabútorok várják a félhektáros területen. A cserjés, füves parkrészben terepalakulatok, ügyességi elemek várják a kutyákat, ivókút és - szintén a kutyások felvetésére - kutyamosó is lesz.


Alagútban is rohangálhatnak a kutyusok - részlet a videóból

A futtató-labdázó tér – alagút és szlalom is helyet kap benne - és a kerékpártároló mellett a legnagyobb újdonság a vizes élménymedence, mely kis- és nagyobb méretű kutyáknak is remek pancsoló helyként szolgál majd.  
 
Persányi Miklós felidézte, a kutyás élménypark kialakítását és terveit a Városliget környéki kutyás szervezetekkel együttműködve találták ki. A miniszteri biztos a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt is hangsúlyozta, hogy a Ligetben összességében növekedni fog a zöldfelület. A leburkolt, aszfaltozott területek például nyolcvanezer négyzetméterrel csökkennek, a Városligeti-tó újratervezése után pedig több tízezer négyzetméterrel nagyobb lesz a vízfelület is. A teljes projekt várhatóan 2020-ra készül majd el.

Így vették birtokba a kutyák az élményparkot a tesztüzem alatt! Videó

 

Forrás, fotók: MTI, ligetbudapest.hu
Kezdőfotó: Pixabay

 

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.04.04