Pofozza, lökdösi, rángatja a kisiskolásokat egy tatabányai tanár! Felháborodottan mesélte el egy apuka, mi történt a fiával

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Pofozza, lökdösi, rángatja a kisiskolásokat egy tatabányai tanár! Felháborodottan mesélte el egy apuka, mi történt a fiával Egy tatabányai néptánctanár brutális nevelési módszert alkalmaz: úgy próbálja rávenni a gyerekeket a koreográfia elsajátítására, hogy pofozza, lökdösi, rángatja őket és nyilvánosan is megszégyeníti a lassabban haladókat a többiek előtt. Egy tatabányai néptánctanár brutális nevelési módszert alkalmaz: úgy próbálja rávenni a gyerekeket a koreográfia elsajátítására, hogy pofozza, lökdösi, rángatja őket és nyilvánosan is megszégyeníti a lassabban haladókat a többiek előtt, értesült a Hír Tv Riasztás című műsora.

A kisfiú testén zúzódás látszódott
Mint az egyik apuka beszámolt róla, nemrégiben harmadikos kisfia zavartan érkezett haza az iskolából, végül kiderült, hogy néptáncórán volt és a tanár bántotta - majd felemelte a pólóját, és a mellkasán egy nagy piros bőrpír látszott. Aznap nem ő volt az egyetlen, öt-hat másik gyerek is hasonlókról számolt be otthon!

- Az iskolába azért visszük a gyerekeinket, hogy biztonságban legyenek, és tanuljanak, okuljanak, okosodjanak, fejlődjenek, nem azért hogy bántsák őket - hangsúlyozta az édesapa a műsorban.



A pszichológus szerint nem verés, hanem pozitív megerősítés kellene
A megszólaló pszichológus szerint eljárt az idő az iskolai testi fenyítés felett - manapság a pedagógusoknak inkább a pozitív megerősítés eszközével kellene motiválni a diákokat.

- A verbális és a fizikai abúzus semmilyen módja nem megengedhető a tanár-diák viszonyban. Éppen ezért, mert a gyerekekre ez mindig negatív hatással van - fejtette ki Belső Nóra, kiemelve, hogy az agresszió mindig agressziót szül. Azaz ha egy gyermeket bántalmaznak, felnőttként gyakran válik belőle agresszív szülő vagy tanár.

Még mindig tanít
A műsor értesülései szerint a tatabányai rendőrség több rendbeli, kiskorú veszélyeztetése miatt nyomoz, de egyelőre nem adnak bővebb tájékoztatást. Annyit azonban tudni lehet, hogy bár az ügyben több helyi iskola is érintett, a riport készültéig egyetlen helyen sem bontották fel az érintett néptánctanár szerződését.

Olvasd el ezt is!
Szabad-e néha odacsapni a gyereknek, ha nem fogad szót vagy veszélyes dolgot csinál? Ezt mondja a pszichológus »

Forrás: HírTV
Fotó: Pexels (illusztráció!)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.04.05