Káros naftalin- és foszfátvegyületet tartalmaz az autós gyermekülés! Ha ilyet vettél, ne ültesd bele a gyereket

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Káros naftalin- és foszfátvegyületet tartalmaz az autós gyermekülés! Ha ilyet vettél, ne ültesd bele a gyereket Veszélyes vegyi anyagokat találtak gyermekeknek való autósülésben, ezért akinek ilyen van otthon, vigye vissza a vásárlás helyére, tájékoztat a Fogyasztóvédelem közleménye. Veszélyes vegyi anyagokat találtak gyermekeknek való autósülésekben, ezért akinek ilyen van otthon, vigye vissza a vásárlás helyére, tájékoztat a Fogyasztóvédelem közleménye.

Az International Consumer Research & Test (ICRT) nemzetközi kutató szervezet gyermekülések kárpitjait vizsgálta, és megállapította, hogy az Európai Unió területén magas naftalintartalmú kárpitot és káros foszfátvegyületet tartalmazó autós gyermekülések is kaphatók.

Melyik termékeket lehet vagy lehetett Magyarországon is megvásárolni?
A tesztben feltüntetett termékek közül korábban három terméket forgalmaztak Magyarországon - ezek a gyermekülések a:
- Cybex Aton 4, 
- Peg Perego Viaggio 1 Duo Fix K TT
- Cosatto Hold+

Az eredmények alapján a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium utasította a fogyasztóvédelmi hatáskörben eljáró kormányhivatalt a szükséges intézkedések megtételére.

A kormányhivatal jelezte, hogy az első két termék évek óta nem kapható hazai szaküzletekben - ettől függetlenül online bárki megvásárolhatta.
A Cosatto Hold+ márkajelű gyerekülést értékesítő - a közleményben meg nem nevezett - webáruház a hatósági eljárás ideje óta már nem forgalmazza az érintett terméket.

Mit tegyél, ha ilyen gyermekülésetek van otthon?
Amennyiben a fogyasztó korábban ilyen gyermekülést vásároltál, akkor azt vidd vissza az üzletbe. Ha az értékesítő vállalkozás nem együttműködő, a Fogyasztóvédelem közleménye azt javasolja, hogy fordulj a fogyasztóvédelmi hatáskörben eljáró kormányhivatalhoz.

Olvasd el ezt is!
Termékvisszahívás! Ha ilyen autósülést vettél, veszélyes lehet a gyermekedre »

Forrás: Fogyasztóvédelem
Fotó: flickr/treehouse1977 (illusztráció!)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.04.10